Despăgubiri URIAŞE după accidentul tragic din Ialomiţa. Suma IMENSĂ pe care o poate plăti compania de ASIGURĂRI

Despăgubirile în cazul tragicului accident din Ialomiţa, soldat cu 18 victime, din care 10 morţi, ar putea depăși un milion de euro, au estimat surse din piața asigurărilor.

07 oct. 2019, 10:36
Despăgubiri URIAŞE după accidentul tragic din Ialomiţa. Suma IMENSĂ pe care o poate plăti compania de ASIGURĂRI

Accidentul produs, sâmbătă, 5 octombrie, pe DN 2A Slobozia-Urziceni, în zona localității Sfântu Gheorghe, comuna Balaciu, a fost provocat de faptul că șoferul unui TIR a intrat pe contrasens, intrând în plină coliziune cu un microbuz de călători. Opt din cele zece persoane decedate erau angajați ai retailerului Mega Image, ca și persoanele rănite.

Povestea tulburătoare a femeii care a învins de 4 ori cancerul, dar a murit în teribilul accident din Ialomiţa

Șoferul care a provocat accidentul avea poliță RCA emisă de City Insurance, liderul pieței asigurărilor din România, conform datelor existente la ASF.

Ultimele detalii despre starea răniţilor după accidentul din Ialomiţa. Ministrul Sănătăţii le-a vizitat pe femei în spital

Conform Legii nr. 132/2017, limitele minime de răspundere acoperite de o poliță RCA conform reglementărilor UE este de 1,22 milioane de euro pentru prejudicii materiale produse în unul și același accident, indiferent de numărul persoanelor prejudiciate. Pentru vătămări corporale și decese, inclusiv pentru prejudicii fără caracter patrimonial produse în unul și același accident, indiferent de numărul persoanelor prejudiciate, limita de despăgubire se stabilește, pentru accidente, la un nivel de 6,07 milioane de euro, echivalent în lei la cursul de schimb al pieței valutare la data producerii accidentului, comunicat de Banca Națională a României.

Astfel, în acest caz, despăgubirile ar putea depăși un milion de euro, au estimat surse din piața asigurărilor pentru Profit.ro.