Ultimele detalii despre starea răniţilor după accidentul din Ialomiţa. Ministrul Sănătăţii le-a vizitat pe femei în spital

Ministrul Sănătăţii a vizitat luni victimele accidentului din Ialomița. Iniţial, Sorina Pintea a stat de vorbă cu cele două femei internate la Spitalul Floreasca și a declarat că acestea au trecut de momentele critice şi că starea lor se îmbunătățește. Ulterior, Sorina Pintea a mers să le vadă şi pe femeile rănite după accidentul din Sfântu Gheorghe, internate la Spitalul "Bagdasar Arseni".

RomaniaTV.net
07 oct. 2019, 09:22

Din cele şase femei rănite în accidentul , un număr de 4 sunt internate înca în secțiile de Terapie Intensivă ale unităților medicale, iar una în secția de chirurgie plastică.

„Din fericire starea pacientelor s-a ameliorat considerabil. Sunt detubate, respiră singure. Am vorbit cu ambele femei şi sperăm că lucrurile vor evolua favorabil. Medicii spun că în acest moment au trecut de faza critică. Rămân în continuare la Terapie Intensiva pentru că ambele au suferit politraumatisme care necesită probabil ulterioare intervenţii chirurgicale şi trebuie să stea sub supraveghere. Important e că respiră singure”, a declarat ministrul Sănătăţii, după ce le-a vizitat pe cele două femei internate la Spitalul Floreasca. 

Sorina Pintea a dezvăluit că ambele paciente vor avea nevoie de îngrijire medicale îndelungată. 

„Având în vedere că sunt afecţiuni de ortopedie au nevoie de îngrijire îndelungată şi poate vor sta mult în spital, poate că săptămâni, urmand ca recuperarea ulterioara sa fie facuta acasa, dar ceva mai mult timp”, a completat ministrul Sănătăţii. 

Ulterior, ministrul Sănătăţii a mers şi la Spitalul Bagdasar, unde sunt internate patru dintre femeile rănite în accidentul din Ialomiţa.

„Starea lor este bună, stabilă sunt detubate si conștiente. Am vorbit cu toate, inclusiv cu fata de 19 ani care e mai grav. Medicii spun că se vor recupera. Am vorbit cu ele si cu cadrele medicale care le îngrijesc despre accident, dar si despre tratamentul medical necesar pe care il primesc. Le urez sănătate și recuperare cât mai rapida”, a declarat Sorina Pintea.

Zece persoane au murit, iar alte şapte sunt grav rănite într-un accident rutier produs sâmbătă dimineaţă în localitatea Sfântu Gheorghe, judeţul Ialomiţa. Şoferul unui TIR a pierdut controlul direcţiei, a intrat pe contrasens şi a lovit un microbuz de transport călători.

Povestea tulburătoare a femeii care a învins de 4 ori cancerul, dar a murit în teribilul accident din Ialomiţa

Şase dintre răniţi au fost aduşi la spitale din Bucureşti, patru la Spitalul „Bagdasar Arseni” şi două la Spitalul de Urgenţă Floreasca. O altă victimă a fost transportată la spitalul din Slobozia.