Despre internet: Află la ce pericole sunt supuşi copiii

Copiii ştiu despre internet mai multe decât părinţii lor. Ştiu să-l utilizeze, ştiu unde să caute ce-i interesează. Ceea ce nu ştiu copiii despre internet sau dacă ştiu ignoră, iar părinţii ar trebui să se documenteze temeinic în acest sens, sunt pericolele care-i pândesc la orice "colţ".

RomaniaTV.net
09 apr. 2012, 08:04
Despre internet: Află la ce pericole sunt supuşi copiii

Părinţii pot spune despre internet că principalul „rău” sunt site-urile cu conţinut pornografic.  Este adevărat că au şi ele partea lor de risc, însă să vezi o poză sau un filmuleţ cu un conţinut explicit este mai puţin grav decât să intri pe o pagină „inocentă” şi să fii atacat, agasat, hărţuit de mesaje cu conţinut explicit sau chiar propuneri indecente şi nu numai.

Copiii ar trebui să ştie despre internet că sunt necesare aceleaşi reguli ca în viaţa de zi cu zi: nu stai într-un loc dacă nu-ţi place, dacă cineva te agasează pleci şi le spui părinţilor, nu vorbeşti cu străinii şi nu le dai informaţii personale.

Din păcate, în teorie este mult mai uşor decât în realitate. Potrivit unor informaţii date publicităţii de site-ul american de ştiri MSNBC, 1 din 5 copii nu recunosc că au primit avansuri sexuale pe net.

Citeşte AICI mai mult