Destinația de poveste din România care atrage anual mii de turiști. Peisajele îţi taie respiraţia și te vor face să îți dorești să revii

Majoritatea românilor s-au obișnuit să își petreacă concediile în străinătate, fără se gândească că și în România există locuri fabuloase, desprinse parcă din poveștile cu zâne. Cascada Cailor din Borșa, Maramureș, este una dintre destinațiile de poveste pe care nu trebuie să o ratezi.

31 iul. 2023, 17:25
Destinația de poveste din România care atrage anual mii de turiști. Peisajele îţi taie respiraţia și te vor face să îți dorești să revii
Destinația de poveste din România care atrage anual mii de turiști.

Destinația de poveste din România care atrage anual mii de turiști. Peisajele îți vor tăia respirația și cu siguranță că dacă vei merge o dată îți vei mai dori să revii.

Citește și Unde se află „palma lui Dumnezeu”, locul mirific din România unde natura este neatinsă de om. Peisajele îţi taie respiraţia, iar semnalul la telefon este inexistent

Destinația de poveste din România care atrage anual mii de turiști

Pentru cei care nu au auzit până acum de Cascada Cailor, trebuie să știe că aceasta este situată în apropiere de stațiunea turistică Borșa, în partea de Nord-Est a Munților Rodnei, la o altitudine de 1300 de metri. Cascada este cea mai mare din România și are o căderea de apă este de 90 metri.

Traseul montan dinspre Borșa până la Cascada Cailor durează în jur de o oră și jumătate, însă pe parcursul său vei întâlni peisaje uluitoare.

Dacă nu vrei să mergi atât de mult până la destinație ai posibilitatea să parcurgi acest traseu cu telescaunul, chiar din vârful pârtiei, poți coborî spre cascadă printr-o potecă. Drumul va dura aproximativ jumătate de oră. Apoi, de la capătul superior al telescaunului se poate ajunge la Cascada Cailor în doar 15 minute.

Trebuie să menționăm că ultima cursă a telescaunului este la ora 17.00 iar acesta pornește doar cu un număr minim de 10 persoane.

Și cum orice loc fabulos din România are și o poveste pe măsură, de Cascada Cailor sunt legate foarte multe legende.

Se spune că Muntele Piatra Rea a reprezentat locul favorit al localnicilor pentru a-și ține hergheliile de cai și asta datorită frumuseții și bogăției pășunilor. Aici, caii puteau paște în voie fără a fi deranjați de oameni sau urși. Locul fiind unul deschis, șansele de atac ale ursului erau mici.

Cu toate acestea, potrivit legendelor locului, ursul încolțea animalele deasupra prăpastiei de lângă ceea ce în zilele noastre se numește chiar Cascada Cailor.

Astfel că de foarte multe ori, urșii prindeau aceste animale într-un loc strâmt, iar acestea nu mai aveau nicio șansă. Localnicii spun că prin această metodă urșii se alegeau și cu 15 cai. De atunci, oamenii locului au numit această cascadă ca fiind una a cailor.

Citește și Relaxare, plajă și bălăceală cu doar 15 lei! Care este locul fabulos din România luat cu asalt de turiști