Destinațiile cu zăpadă de sărbători. Se anunță o iarnă ca-n povești în aceste locuri din România

Românii se pregătesc deja pentru sărbători și au început să caute locuri ca să poată evada din agitația orașelor mari. Cei mai mulți își doresc, în sezonul rece, să ajungă în zone în care e mult mai cald. Alții, în schimb, vor zăpadă și să se bucure de iarnă.

26 oct. 2023, 20:22
Destinațiile cu zăpadă de sărbători. Se anunță o iarnă ca-n povești în aceste locuri din România

Destinațiile cu zăpadă de sărbători. Doar două luni mai sunt până la Crăciun. Românii și-au făcut deja rezervări pentru zilele pe care le au libere și pentru vacanța de sfârșit de an. Pe grupurile de vacanțe de pe Facebook, o internaută a mărturisit că își dorește mult o destinație cu multă zăpadă.

Destinațiile cu zăpadă de sărbători

„Bună! Vine Crăciunul repede și tare aș vrea să îl fac cu zăpadă! Și pentru cei mari și pentru cei mici. Unde aș putea găsi eu zăpadă din experiențele voastre? În România și ideal cât mai aproape de București sau să ajung cu trenul. Mulțumesc!”, a scris femeia.

Citește și Se anunţă iarnă grea. Temperaturi de MINUS 20 de grade într-o săptămână şi strat consistent de zăpadă

Unii au luat-o peste picior, în timp ce alții au ajutat-o cu idei și recomandări.

„Dumneavoastră vreți să facem predicții meteo? De unde am putea ști cum va fi vremea de Crăciun în apropiere de București? Având în vedere anii anteriori precum și faptul ca astăzi sunt aproape 30 de grade în București, deși e final de octombrie, zic să vă orientați către o zonă muntoasă pentru zăpadă”, i-a răspuns o altă doamnă.

O altă femeie i-a răspuns tot cu ironii. „Nu știu în ce țară ați trăit în ultima perioadă, dar de Crăciun nu mai e zăpadă nici la Vârful Omu. Poate în nordul Norvegiei să găsiți. Cu puțin noroc găsiți și tren până acolo.”

„Zăpada, de Crăciun, doar la peste 3.500 de metri”, a fost alt mesaj ironic. „Și cum în România avem doar 2.544 de metri maxim”, a încercat altul. „Urci la 2.544 și aștepți noaptea. Dimineața s-ar putea să se topească”, a revenit primul glumeț.

Citește și Prognoza meteo. Ultimele raze ale soarelui, toamna vine grad cu grad

„În Austria, în Alpi. Ai tren direct din București la Viena. De acolo îl iei pe ia-mă nene”, a mai scris cineva.

După glume și ironii, au venit și câteva răspunsuri serioase. „În fiecare an am găsit și m-am bucurat de zăpadă în Munții Bucegi. Va recomand să mergeți la Padina”, a scris cineva. „La Madarasi Hargita Síközpont mereu a fost zăpadă de Crăciun. De obicei, pe 1 decembrie se deschide sezonul de schi”, a scris altul.

Câțiva internauți i-au sugerat să meargă în Rânca sau Bâlea Lac, deși e greu de ajuns cu trenul din București către aceste destinații.

Când vom avea parte de prima ninsoare

Anul acesta, ninsorile ar putea să vină mai repede, spun meteorologii. Conform specialiștilor, în București, primii fulgi de nea sunt așteptați pe data de 18 noiembrie, când precipitațiile s-ar putea transforma în lapoviță și ninsoare, urmând ca pe timpul nopții să cadă prima zăpadă. Nu va fi o iarnă adevărată, ninsoarea va ține doar o zi, iar următoarea zi cu ninsoare va fi 6 decembrie.