Prognoza meteo. Ultimele raze ale soarelui, toamna vine grad cu grad

Cerul va fi mai mult noros și va ploua în Maramureș, Crișana, local în Banat, Transilvania și în jumătatea de nord a Moldovei, iar pe arii restrânse, în special în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp.

26 oct. 2023, 14:36
Prognoza meteo. Ultimele raze ale soarelui, toamna vine grad cu grad

Prognoza meteo. VINERI
ÎN ȚARĂ
Vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal la această dată, cu precădere în regiunile sudice și sud-estice. În Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei, precum și în vestul, nordul și centrul Olteniei cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi averse, pe arii restrânse însoțite de descărcări electrice. Cantitățile de apă vor atinge pe alocuri 10…20 l/mp, iar în zonele de deal și de munte vor depăși izolat 30…40 l/mp.

Prognoza meteo. Elena Mateescu anunţă toamnă lungă: „Temperaturile mai scad în medie cu 5-6 grade”. Când vine iarna

În restul teritoriului cerul va fi variabil și doar pe suprafețe mici vor fi înnorări și ploi slabe. Vântul va sufla moderat, cu intensificări în special în a doua parte a zilei și în prima parte a nopții, la munte, îndeosebi la altitudini mari, unde vor fi rafale de peste 80…90 km/h, în Crișana, Banat, Maramureș și vestul Transilvaniei, în aceste zone vitezele urmând a fi, temporar, de peste 55…65 km/h, dar local și în restul teritoriului, cu viteze la rafală în general de 40…50 km/h. Temperaturile maxime se vor situa între 16 grade în Maramureș și 30 de grade în extremitatea de sud a Munteniei. Minimele termice se vor încadra în general între 6 și 16 grade, cu cele mai ridicate valori în Dobrogea, de până la 18 grade. Izolat va fi ceață.

BUCUREȘTI
Vremea va fi deosebit de caldă, astfel că temperatura maximă va fi de 27…28 de grade, iar cea minimă de 13…15 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări noaptea, când vor fi condiții ca trecător să plouă slab. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări noaptea, când la rafală se vor atinge viteze de până la 35…40 km/h.

Prognoza meteo. SAMBATA
ÎN ȚARĂ
Valorile termice vor scădea ușor în cea mai mare parte a teritoriului, dar vremea se va menține mult mai caldă decât în mod obișnuit la această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări și averse pe arii restrânse în regiunile intracarpatice și cu totul izolat posibil în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, în special pe crestele Carpaților Orientali și pe alocuri în jumătatea de est a țării. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 16 și 26 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 grade în depresiuni și 15 grade pe litoral. Dimineața și noaptea, izolat, va fi ceață.

Se anunţă iarnă grea. Temperaturi de MINUS 20 de grade într-o săptămână şi strat consistent de zăpadă
BUCUREȘTI
Valorile termice, deși în ușoară scădere față de intervalul anterior, se vor situa tot mult peste ceea ce ar fi normal la această dată. Temperatura maximă va fi de 25…26 de grade, iar cea minimă de 8…11 grade. Cerul va fi variabil. Vântul va sufla în general moderat ziua și slab noaptea.

Prognoza meteo. DUMINICA
ÎN ȚARĂ
Vremea va fi în general frumoasă și se va menține mult mai caldă decât în mod normal. Cerul va fi mai mult senin, iar înnorări trecătoare și ploi slabe vor fi posibile în extremitatea de nord-vest. Vântul va sufla slab și moderat, cu excepția zonei montane înalte unde vor fi ușoare intensificări. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 27 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 1 grad în depresiuni și 15 grade pe litoral. Dimineața și noaptea, cu totul izolat, se va forma ceață, anunţă ANM.

BUCUREȘTI
Vremea va fi frumoasă și caldă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 25…26 de grade, iar cea minimă de 9…11 grade, ușor mai scăzută în zonele periferice.

Prognoza meteo. LUNI
ÎN ȚARĂ
Vremea va continua să fie mult mai caldă decât în mod normal. Cerul va fi mai mult senin în regiunile sudice și variabil în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte, îndeosebi în zona înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 28 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 1 grad în depresiuni și 16 grade pe litoral. Dimineața și noaptea, local se va forma ceață.

BUCUREȘTI
Vremea se va menține caldă și frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 25…27 de grade, iar cea minimă de 10…12 grade, ușor mai scăzută în zonele periferice.

Prognoza meteo. MARTI, MIERCURI, JOI
ÎN ȚARĂ
Valorile termice, în scădere treptată, se vor menține mai mari decât cele normale. Probabilitatea de ploaie va fi trecător ridicată, îndeosebi în nord, vest și centru.

BUCUREȘTI
Temperatura aerului va marca o scădere treptată, însă vremea va continua să fie mai caldă decât în mod normal. Probabilitatea pentru ploi slabe cantitativ va fi redusă.