Destine legate de avionul dispărut în Asia. Poveştile emoţionante ale pasagerilor aflaţi la bord

Printre cei 239 de pasageri aflaţi la bordul zborului MH370, care a dispărut acum șase zile, se afla şi un grup de caligrafi renumiti din China, un cuplu care se întoarcea din luna de miere și un director IBM. Sunt 14 de naționalități diferite reprezentate în rândul celor 227 de pasageri și 12 membrii ai echipajului, dar majoritatea - 153 de persoane - erau din China.

RomaniaTV.net
14 mart. 2014, 16:39

BBC a realizat un reportaj special despre poveştile pasagerilor aflaţi la bordul avionului Malaysia Airlines, care a dispărut sâmbătă de pe radar.

Mai jos sunt câteva dintre poveştile lor.

Una dintre cele două persoane care călătoreau cu un paşaport furat în avionul dispărut sâmbătă în Asia este un bărbat tânăr, iranian. Autorităţile cred că tânărul de 19 ani Pouria Nur Mohammad Mahrdad voia să ajungă în Germania, unde spera să ceară azil. Tânărul iranian era una dintre cele două persoane care călătoreau cu un paşaport furat la bordul aeronavei.

(w500)

Paul Weeks este un alt pasager de la bodrul avionului Malysia Airlines care a dispărut sâmbătă 8 martie, în timp ce se îndrepta spre Beijing. El a avut o presimţire că nu se va mai întoarce şi i-a spus soţiei sale ce trebuie să facă.

Înainte de a se îmbarca în Boeingul 777, la Kuala Lumpur, Paul, tată a doi copii, i-a dat soţiei sale, Danica, o serie de indicaţii despre ceea ce ea ar trebui să facă în cazul în care lui „i se va întâmpla ceva” rău pe drum şi va muri, scrie Daily News.

Paul i-a dat verigheta Danicăi chiar înainte de urcarea în avion, ca să o păstreze şi să i-o dea fiului care se va căsători primul. Paul şi Danica au doi băieţi, Lincoln, în vârstă de 3 ani şi Jack, de numai 11 luni.

De asemenea, Paul i-a lăsat soţiei lui ceasul de mână, spunându-i să i-l dea fiului care nu s-a căsătorit primul, când va fi mare.

Dr. Yuchen Li terminase recent doctoratul în inginerie la Universitatea din Cambridge. Universitatea a confirmat că Yuchen începuse recent să lucreze într-o mare companie de la Beijing.

(w500)

„Yuchen era o persoană extrem de talentată și simpatică, cu o carieră strălucită în față lui”, a declarat un purtator de cuvânt de la Cambridge.

Dr. Li se căsătorise de curând, dar soţia sa, Mingei Ma, nu era cu el în avion.

Un grup de 24 de artiști chinezi și cinci angajați care îi însoţeau se întorceau acasă după participarea la o expoziție culturală în Kuala Lumpur. Ei proveneau din mai multe regiuni din China: Jiangsu, Sichuan și, de asemenea, provincia Xinjiang.

Printre ei era şi cea mai bătrână persoană de la bord, Lou Baotang, în vârstă de 79 de ani, a cărui caligrafie a fost inclusă în dicționare de către mai multe instituții culturale din China, Marea Britanie și SUA.

Muktesh Mukherjee, în vârstă de 42 de ani, un indian angajat de firma din SUA XCoal, a întâlnit-o pe soția lui, Bai Xiaomo, în timp unei călătorii de afaceri în China, în 2002.

Ei au trăit în Montreal înainte de a se muta la Beijing.

Cei doi se întorceau acasă, la Beijing, după o vacanţă în Vietnam. Bai Xiaomo, în vârstă de 37 de ani, a postat poze din vacanţa lor la scurt timp înainte de îmbarcarea în avion.

Acasă îi aşteaptau cei doi copii.

Norli Akmar Hamid, în vârstă de 33 de ani, și soțul ei, Razahan Zamani, în vârstă de 24 de ani, din Malaezia, s-au cunoscut în timp ce lucrau la un lanț de supermarketuri din Kuala Lumpur.

(w500) Poveştile

În ciuda diferentei de vârstă, ei au decis să se căsătorească în 2012. Cuplul fusese într-o excursie de luna de miere la Beijing.

Cuplul planificase o vacanță după ce doamna Norli suferise un avort spontan.

Aceasta era prima dată când cei doi călătoreau cu avionul.

Philip Wood, un director executiv în cadrul IBM, în vârstă de 50 de ani, originar din Texas, era unul din cei trei americani aflaţi la bordul avionului dispărut.

(w500)

Philip Wood tocmai fusese transferat în Malaezia și era încântat de noul job.