Destinul palpitant al unui tablou de Picasso. Furat acum 9 ani şi găsit de poliţie, a fost scăpat pe jos la conferinţa de prezentare VIDEO

Oficialii greci care au prezentat publicului o pictură de Pablo Picasso recuperată după nouă ani au scăpat pe jos tabloul, la conferința de presă.

01 iul. 2021, 11:33
Destinul palpitant al unui tablou de Picasso. Furat acum 9 ani şi găsit de poliţie, a fost scăpat pe jos la conferinţa de prezentare VIDEO

Oficialii Ministerului Culturii din Grecia au prezentat publicului pictura ”Cap de femeie” de Pablo Picasso, recuperată recent de poliţie, la nouă ani după ce a fost furată. În timpul conferinței de prezentare s-a întâmplat însă un lucru care a şocat audienţa, tabloul a căzut din locul în care fusese așezat.

Un angajat al muzeului s-a repezit să-l ridice tabloul, însă fără să poarte mănuşi, după cum a remarcat iefimerida.gr. În urma incidentului, tabloul nu a fost deteriorat.

Un cetăţean grec în vârstă de 49 de ani arestat luni a mărturisit furtul obiectului de artă de la Pinacoteca naţională din Atena, în 2012. Poliţia a descoperit pictura împreună cu o altă operă de artă – o lucrare deteriorată a pictorului olandez Piet Mondrian – într-o râpă, la circa 50 de kilometri de Atena. Picturile fuseseră ascunse anterior într-un depozit. Cel care a furat obiectele de artă a supravegheat Pinacoteca timp de câteva luni şi se pare că ştia momentul în care gardienii ieşeau să fumeze.

Citeşte şi Zeci de turişti stau la coadă ca să viziteze cel mai vechi muzeu din România FOTO

Întrebat de ce a furat operele semnate de Picasso şi de Mondrian, dar şi o lucrare a pictorului italian Guglielmo Caccia, el a declarat că a luat primele tablouri pe care le-a întâlnit. Aceasta s-a dovedit a fi o greşeală, în special în cazul picturii de Picasso, obiect aflat în posesia Pinacotecii din Atena şi imposibil de vândut pe piaţa neagră. Un nou proprietar nu ar fi putut niciodată să facă publică opera şi ar fi fost urmărit penal.

Pictura este estimată la 16,5 milioane de euro (19,7 milioane de dolari), însă are şi o semnificaţie specială pentru Grecia, întrucât a fost oferită acestei ţări chiar de către artistul spaniol în semn de apreciere pentru rezistenţa dovedită de rezidenţii eleni împotriva trupelor naziste în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Citeşte şi O copie a celui mai scump tablou din lume, recuperată de poliţişti în Italia. Muzeul nici nu ştia despre dispariţia operei de artă

Momentul când tabloul expus cade:

 


loading...