Detalii de ultimă oră despre starea de sănătate a Părintelui Efrem, stareţul Mănăstirii athonite Vatoped

Părintele Efrem, stareţul Mănăstirii Vatoped de pe Muntele Athos, care s-a infectat cu coronavirus şi a dezvoltat complicaţii respiratorii, s-a îmbunătăţit. Anunţul a fost făcut de părintele Vasile Ioana.

14 iul. 2021, 16:50
Detalii de ultimă oră despre starea de sănătate a Părintelui Efrem, stareţul Mănăstirii athonite Vatoped

Care este starea de sănătate a Părintelui Efrem, stareţul Mănăstirii Vatoped. Gheronda Efrem ajunsese la terapie intensivă, în stare gravă, dar minunea s-a produs.

Dragii mei! Minunea s-a produs! Gheronda Efrem este acum bine! A trecut de trei ori pe lângă moarte iminentă, spre marea uimire a medicilor! În toată această perioadă s-au petrecut mai multe minuni, pe care nu am binecuvântare să le comunic public. Sunt însă convins că le veți afla într-o zi, cu binecuvântare de la părinți!

Dumnezeu a făcut această minune (a salvării părintelui din ghearele morții) și pentru rugăciunile a mii și mii de români care s-au rugat fierbinte! Haideți acum, să facem o rugăciune de mulțumire către Maica Domnului, care a făcut această minune, mijlocind pentru salvarea acestui suflet mare, acestui far luminos al Ortodoxiei!”, a fost mesajul publicat pe Facebook de preotul Vasile Ioana de la Biserica Sfântul Nicolae Dintr-o Zi.

Citeşte şi Păcatul pe care credincioşii îl fac pe litoral. ÎPS Teodosie atrage atenţia: „Mi se pare o ruşine, de neacceptat”

Cine este Părintele Efrem Vatopedinul

Părintele Efrem Vatopedinul s-a născut în 1956 în localitatea Peristeronopighí din Cipru. A rămas orfan încă din copilărie, tatăl său fiind ucis de turci în faţa întregii familii, în timpul invaziei din 1974. A urmat cursurile Facultăţii de Teologie a Universităţii din Atena. După absolvire, s-a întors în Cipru unde, în 1979, a fost numit profesor la Şcoala Bisericească „Apostolul Varnava” din Nicosia.

În 1981 a hotărât să devină monah la Sfântul Munte, intrând în obştea lui Gheronda Iosif. A fost hirotonit diacon în 1983 şi preoțit în 1984. După ce a fost ales egumen la Vatoped, Părintele Efrem a preluat administrarea mănăstirii şi îndrumarea duhovnicească a monahilor acesteia.

Într-o perioadă scurtă de timp, părintele Efrem a reuşit să restaureze mănăstirea în cea mai mare parte, să îi conserve vechile odoare şi să se îngrijească de întreaga ei zestre materială. Mănăstirea numără azi peste 110 monahi, fiind cel mai mare așezământ de călugări din Grecia.

Citeste si ÎPS Teodosie, declaraţie controversată cu privire la educaţia sexuală. „Elevii minori au drepturi de majori, este o anomalie. Nu poți să-i dai copilului cuțitul să se joace, că el se va răni”