Detalii din ancheta brancardierului care a ucis o pacientă din greșeală. A leșinat în sala de judecată

Apar noi informații despre brancardierul care a omorât o femeie din greșeală. Bărbatul s-a prezentat în fața instanței și a părut extrem de afectat.

15 dec. 2020, 11:27
Detalii din ancheta brancardierului care a ucis o pacientă din greșeală. A leșinat în sala de judecată

Brancardierul care a omorât, din greșeală, o pacientă este extrem de afectat. In sala de judecată, bărbatul a plâns neîncetat și i s-a făcut rău, potrivit surselor România Tv. Angajat la Spitalul Victor Babeș, acesta a recunoscut că și-a depășit atribuțiile și a luat viața unei paciente fără să vrea.

Magistraţii Judecătoriei sectorului 3 au decis sâmbătă după-amiază ca brancardierul să fie arestat la domiciliu.

Avocatul brancadierului spune că bărbatul şi-a recunoscut fapta în faţa judecătorilor. Acesta a mărturisit că fusese trimis de o asistentă la sectia de ATI să ia o pacientă care decedase. Din greşeală, acesta a deconectat de la aparate o altă femeie, care a decedat la scurt timp.

Brancardierul a detubat, din greșeală, o pacientă cu COVID

Reamintim că o pacientă infectată cu coronavirus, aflată la Terapie Intensivă, a murit după ce ar fi fost deconectată de la aparate din greșeală de un brancardier. Acesta fusese chemat să ridice din salon un pacient decedat, dar a deconectat din greşeală pe altcineva.

„În seara de 10 decembrie, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București a fost informată cu privire la decesul unei persoane internate într-un spital din sectorul 3.

Având în vedere că subzistă suspiciuni cu privire la cauza decesului, Serviciul Omoruri a declanșat verificări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3. Se efectuează activități investigative și de cercetare penală, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs decesul, urmând a fi dispusă și necropsia”, se arată într-un comunicat al Poliției Capitalei.

În cursul zilei de vineri, Poliția Capitalei a anunțat că brancardierul de la Spitalul Victor Babeş a fost audiat şi s-a dispus punerea sa sub acuzare pentru ucidere din culpă.