Detalii din ancheta jafului de la bancă. Cum a fost prins atacatorul

Apar noi date din ancheta privind jaful comis săptămâna trecută, în doar 50 de secunde, la o bancă din Capitală. Bărbatul care a dat spargerea a urmărit cu cel puţin o săptămână înainte sucursala, ascuns în maşină. La prinderea lui a contribuit, fără să vrea, şi un unchi al său.

02 iun. 2017, 12:50
Detalii din ancheta jafului de la bancă. Cum a fost prins atacatorul

Autorul jafului de la bancă a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru tâlhărie calificată. El nu are antecedente penale, dar a planificat minuţios jaful. La ieşirea de la audieri, acesta a declarat presei că regretă gestul făcut şi că o parte din bani i-a pierdut la jocuri de noroc.

Hoţul a fost prins chiar în propria locuinţă, iar poliţiştii au găsit la faţa locului şi o parte din prejudiciul total de 69.000 lei. Incidentul a avut loc joi, 25 mai, în jurul orei 15:00 la o bancă de pe șoseaua Giurgiului, din Sectorul 4.

Bărbatul a fost greu de identificat pentru că în momentul jafului purta o șapcă ce-i acoperea aproape în întregime chipul. Cum camerele din interiorul băncii nu au fost de mare ajutor, oamenii legii au verificat camerele din împrejurimi şi aşa au observat că, imediat după atac, o maşină roşie iese dintr-o parcare care se afla vis-a-vis de bancă. Potrivit România TV, o altă cameră a surprins numărul maşinii şi aşa poliţiştii au putut identifica proprietarul. Când s-a trezit cu mascaţii la uşă, omul a recunoscut că acel autoturism îi aparţine, dar că nu-l mai conduce el, ci un nepot în vârstă de 27 de ani.

Băiatul a recunoscut ce a făcut. În urma unei percheziții efectuate la o locuință din Sectorul 4 din București, a fost depistat un bărbat, în vârstă de 27 de ani, bănuit de săvârșirea unei tâlhării, și a fost găsită o suma de bani, în valută, reclamată ca fiind sustrasă de către bancă, reprezentând un procent de aproximativ 70% din prejudiciu.

Din cercetările efectuate până în acest moment a reieșit faptul că bărbatul și-ar fi pregătit din timp activitatea infracțională, s-ar fi folosit de un autoturism pentru a-și asigura scăparea și, imediat după săvârșirea infracțiunii, și-ar fi achiziționat alte obiecte de vestimentație și un alt rucsac.

Cu privire la arma folosită, se fac cercetări în vederea identificării acesteia și stabilirii cu exactitate a tipului ei și a condițiilor legale de deținere.

Bărbatul a fost condus la sediul Serviciului Investigații Criminale al Poliției Capitalei, în vederea audierii și stabilirii cu exactitate a împrejurărilor săvârșirii faptei”, se arată într-un comunicat alş Poliţiei Române.

Un tânăr a intrat în interiorul băncii cu o armă, a amenințat o femeie de la ghișeu și i-a cerut o sumă de bani. Nu a folosit arma pe care o avea asupra sa, iar în timpului jafului a avut fața descoperită, purtând doar o șapcă pe cap. Jaful a avut loc la o sucursală a Băncii Româneşti.