Detalii incendiare din dosarul fraților Tate. Fosta polițistă ar fi accesat baza de date a MAI, ca să afle date din anchetă

Noi detalii incendiare din dosarul fraților Tate ies la iveală. Procurorii au descoperit indicii conform cărora, fosta polițistă, Luana Radu, ar fi accesat baza de date a MAI pentru a afla date din ancheta care îi vizează pe cei doi milionari britanici.

01 mart. 2023, 19:44
Detalii incendiare din dosarul fraților Tate. Fosta polițistă ar fi accesat baza de date a MAI, ca să afle date din anchetă
Fosta polițistă ar fi accesat baza de date a MAI, ca să afle date din anchetă

Fosta polițistă ar fi accesat baza de date a MAI, ca să afle date din anchetă. Potrivit anchetatorilor, fosta polițistă ar fi accesat datele MAI, la scurt timp după ce oamenii legii au făcut primele percheziții în aprilie 2022.

Citește și Fraţii Tate continuă să facă bani şi din închisoare. Ultima ofertă: „Scapă de Matrix cu stil! Alege-ne pe noi, alege Tate!”

Fosta polițistă ar fi accesat baza de date a MAI, ca să afle date din anchetă

Procurorii spun că Luana Radu şi-ar verificat prin intermediul bazelor de date ale Ministerului de Interne foştii colegi din poliţie. Inițial, judecătorul nu a fost convins de ipoteza procurorilor și au plasat-o pe fosta polițistă  în arest la domiciliu

Însă, înainte de contestaţie, a apărut o ipoteză potrivit căreia, atât frații Tate cât și fosta polițistă vor să fugă din ţară. Oamenii legii spun că Andrew Tate ar fi vrut să fugă din România cu o cursă de linie.

Noile stenograme au ieșit la iveală cu doar câteva zile înainte de judecarea contestaţiei la prelungirea arestului preventiv, potrivit Antena3 CNN.

Ana: Da, Andrew.

Andrew Tate: Hei, ce faci?

Ana: Aştept să printez ceva din dosar pentru celălalt avocat.

Andrew Tate: Bine, am nevoie ca tu să…LUKE este online?

Ana: Voi verifica, dar da, îl voi suna.

Andrew Tate: Perfect! De asemenea am nevoie să faci ceva pentru mine, lasă-mă să găsesc bucata de hârtie.

Ana: Da.

Andrew Tate: Am nevoie să contactezi numărul acesta, acesta este un doctor de la Spitalul…, vineri ar trebui să mă duc pentru o consultaţie la plămâni. Am nevoie să vorbeşti cu ei, să le spui că eşti asistentul meu personal, află câţi bani le datorăm, tot.

Ana: Ok.

Andrew Tate: Vezi dacă au nevoie de orice informaţie, dar de asemenea să faci să fie clar că dacă câştigăm miercuri voi merge direct în Dubai şi nu voi putea ajunge vineri, şi dacă le datorez ceva bani voi plăti ca un depozit sau ceva de genul. Vreau să păstrez programarea dar dacă câştig miercuri nu vom merge, să le explici asta.

Andrew Tate a încercat să-i convingă pe Diana Şoşoacă şi George Simion să-l apere

Andrew Tate a încercat să lupte împotriva acuzaţiilor de viol şi trafic de persoane în timp ce se afla în custodia poliţiei, îndrumându-şi asociaţii să-i recruteze pentru cauza sa pe Diana Şoşoacă şi George Simion, potrivit Reuters.

Informaţiile apar în înregistrări telefonice ale convorbirilor sale prezentate de procurorii români în faţa instanţei. Andrew Tate a dat instrucţiuni către doi asociaţi de-ai săi să le spună politicienilor români Diana Iovanovici-Şoşoacă şi George Simion că este victima unei înscenări şi că dacă l-ar susţine, ar fi „foarte bine pentru carierele lor”, potrivit interceptărilor.

„Aşa că spuneţi-le clar: Veţi obţine multe voturi când Tate va spune că le-aţi luat apărarea”, a spus fostul kickboxer într-o convorbire din 28 ianuarie cu doi dintre asociaţii săi.

Transcrierile convorbirilor interceptate sunt incluse într-un document judiciar datat 21 februarie, întocmit de oficiali ai Tribunalului Bucureşti şi analizat de Reuters.

George Simion a declarat pentru Reuters că nu a fost niciodată contactat de Tate sau de asociaţii săi şi că nu l-ar susţine public pe Tate dacă i s-ar cere acest lucru.

Un purtător de cuvânt a senatoarei Diana Şoşoacă a declarat că discuţiile interceptate sunt „minciuni” menite să o discrediteze.

Interceptările au fost efectuate între 28 şi 31 ianuarie, potrivit procurorilor, adică la aproximativ o lună după ce Andrew Tate, în vârstă de 36 de ani, a fost reţinut împreună cu fratele său Tristan, în vârstă de 34 de ani, fiind suspectat de viol, trafic de persoane şi constituirea unui grup de crimă organizată.

Cu cetăţenie britanică şi americană, Andrew Tate, care se află în România din 2017, este un influencer online şi un misogin autointitulat, care are milioane de fani, în special în rândul tinerilor bărbaţi atraşi de imaginea sa hiper-macho. Convorbirile interceptate sunt un exemplu al încercărilor sale multiple de a se apăra în timp ce se află în detenţie, eforturi care se extind dincolo de sala de judecată, pe tărâmul politicii şi al reţelelor sociale, explică Reuters.

Citește și Lovitură grea pentru fraţii Tate. Milionarii britanici rămân în continuare în arest preventiv. Decizia este definitivă