Detalii REVOLTĂTOARE în cazul medicului oncolog reţinut pentru că cerea şpagă! Anca Ababneh a cerut de două ori mai mulţi bani unui pacient care suferea de două forme de cancer

Şefa Secţiei de Oncologie din Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, Anca Ababneh Dumitrovici, a fost arestată pentru luare de mită în formă continuată, iar noi detalii privind modul în care femeia primea banii de la pacienți au ieșit la iveală.

25 ian. 2023, 16:44
Detalii REVOLTĂTOARE în cazul medicului oncolog reţinut pentru că cerea şpagă! Anca Ababneh a cerut de două ori mai mulţi bani unui pacient care suferea de două forme de cancer

Apar noi detalii tulburătoare în cazul medicului din Suceava, arestat preventiv pentru că le-ar fi cerut bani bolnavilor de cancer. Presa locală scrie că unui pacient șefa Secției de Oncologie, Anca Ababneh, i-ar fi cerut să dubleze suma, pentru că suferea de două forme de cancer.

Investigațiile au pornit de la denunțul familiei unui bărbat care a murit de cancer și al unui alt pacient care a reclamat că a primit tratamentul de care avea nevoie doar după ce i-a oferit medicului bani, potrivit Monitorul de Suceava.

Potrivit denunțului înregistrat în martie 2022, medicul a prescris tratamentul pacientului doar după ce i-au fost oferiți bani. Al doilea pacient a reclamat că Anca Dumitrovici Ababneh nu ar fi prescris tratamentul recomandat de un alt medic oncolog din Iași, în îngrijirea căruia bărbatul s-a aflat o lungă perioadă de timp, lucru care a dus la întreruperea tratamentului, astfel că starea de sănătate i s-a înrăutățit.

Din declarațiile martorilor reiese că doctorița chema pacientul la cabinet, dar a amânat începerea tratamentului din decembrie 2021 până în martie 2022. Între timp, familia bărbatului ar fi aflat de la alți bolnavi de cancer pe care i-a întâlnit la spital că trebuie „să dea plicul” ca să primească rețeta.

Citeşte şi: Tristan Tate, la DIICOT: ”Autoritățile încearcă să îmi fure mașinile și banii. De asta sunt în închisoare”. Andrew spune că justiția din România este ”nedreaptă”

În aprilie 2022, martorul i-ar fi promis doctoriței că face un împrumut și vine cu banii, iar imediat a primit spre completare formularul de consimțământ pentru administrarea tratamentului. Medicamentul comandat a venit în aproximativ două săptămâni, dar pacientul lăsat să aștepte trei luni murise deja.

Un alt exemplu revoltător este cel al unui alt bolnav căruia i s-a cerut mită dublă deoarece suferea de două tipuri de cancer.

Astfel, din documentarea procurorilor de caz reiese că, în dimineața zilei de 13 decembrie 2022, medicul ar fi pretins și primit de la un pacient 100 de lei. Pacientul respectiv, care suferea de două forme de cancer, a pus inițial în documentele medicale pe care i le-a înmânat doctoriței suma de 50 de lei.

Medicul a răsfoit documentele, a găsit banii și i-a dat înapoi spunându-i că are două cancere. Pacientul a pus atunci într-o coală de hârtie împăturită două bancnote de 50 de lei, pe care le-a înmânat medicului, care i-a spus că nu trebuie să se deranjeze, apoi i-a mulțumit.

Citeşte şi: Oreste Teodorescu își așteaptă cu sufletul la gură sentința. Jurnalistul este judecat pentru că a condus drogat