Oreste Teodorescu își așteaptă cu sufletul la gură sentința. Jurnalistul este judecat pentru că a condus drogat

Oreste Teodorescu stă ca pe ace și își așteaptă cu sufletul la gură sentința. Jurnalistul s-a ales cu dosar penal în noiembrie 2021, după ce a fost surprins la volan sub influența drogurilor. Peste o săptămână judecătorii de la Judecătoria Sectorului 1 vor da verdictul în acest caz.

25 ian. 2023, 09:37
Oreste Teodorescu își așteaptă cu sufletul la gură sentința. Jurnalistul este judecat pentru că a condus drogat
Oreste Teodorescu își așteaptă cu sufletul la gură sentința

Oreste Teodorescu își așteaptă cu sufletul la gură sentința. Jurnalistul Oreste Teodorescu trece prin momente destul de dificile după ce judecătorii au admis toate probele administrate de procurori în dosarul  în care este acuzat că a condus sub influența substanțelor interzise.

Citește și Cine este şi cum arată fiica lui Oreste Teodorescu. Sabina se ocupă de afacerea familiei

Oreste Teodorescu își așteaptă cu sufletul la gură sentința

Peste o săptămână, judecătorii de la Judecătoria Sectorului 1 urmează să dea un verdict în acest caz.

„Constată competența teritoriala și materiala a Judecatoriei Sectorului 1 București, legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 9731/P/2021, emis la data de 19.05.2022 de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, a administrării probelor în cursul urmăririi penale și a efectuării actelor de urmărire penală privind pe inculpatul Teodorescu Scarlat Alexandru Oreste, (…), trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, prev. de art. 336 alin.2 din C.pen. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul Teodorescu Scarlat Alexandru Oreste”, a hotărât instanța de judecată.

Oreste Teodorescu riscă cinci ani de închisoare sau în cel mai bun caz o amendă penală, asta dacă va fi găsit vinovat.

Potrivit legislației în vigore, ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă. Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana, aflată sub influenţa unor substanţe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere”.

Problemele lui Oreste Teodorescu au început în noiembrie 2021, după ce polițiștii din cadrul Brigăzii Rutiere l-au oprit pe o stradă din Sectorul 1 al Capitalei, iar aparatul DrugTest ar fi indicat că acesta s-a urcat la volan deși fumase cannabis.

Atunci fostul prezentator TV a fost condus la Institutul Național de Medicină Legală (INML), unde i-au fost recoltate probe de sânge, iar pe numele său a fost deschisă o anchetă pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive, care a fost înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

La aproape doi ani de la acest incident, jurnalistul își așteaptă cu sufletul la gură sentința.

Citește și Se anunță vremuri grele! Soția lui Gigi Becali călătorește cu avionul la clasa a doua ca să facă economie