Detalii șocante din cazul atacului din Grădina Botanică din Craiova. Ce semnifică masca pe care a purtat-o criminalul atunci când a înjunghiat-o pe Melis

Ancheta în cazul crimei de la Craiova, acolo unde o fată de 14 ani a fost ucisă pe loc, iar iubitul ei a ajuns de urgență la spital. Un adolescent de 17 ani i-a înjunghiat în timp ce se aflau în Grădina Botanică. În urma perchezițiilor, în ghiozdanul adolescentului au găsit o mască din plastic, mănuși, cuțite.

04 iul. 2023, 14:33
Detalii șocante din cazul atacului din Grădina Botanică din Craiova. Ce semnifică masca pe care a purtat-o criminalul atunci când a înjunghiat-o pe Melis

Detalii șocante din cazul atacului din Grădina Botanică din Craiova. În rucsacul criminalului a fost găsită și o mască din plastic. Criminalistul Dan Antonescu a explicat ce înseamnă această descoperire.

„Din punct de vedere criminologic, descoperirea însemnă mare lucru pentru anchetă. Începem să avem niște explicații, într-adevăr nu justifică gestul, dar există niște explicații. Masca care ține de vreun film, de un joc din ce am înțeles, este cumva simbolul unuia dintre personajele unui joc.

Acesta jocuri, și am spus-o în repetate rânduri, modifică foarte mult felul de a gândi al acestor copii.

Ei nu sunt obișnuiți cu fluxul mare de informații de pe net și ei nu știu cum să le gestioneze, din păcate. Ajung să trăiască în lumea virtuală și de aceea ajung să se bată între ei prin școală, dar folosind gesturi și de multe ori verbe pe care le întâlnesc în jocurile acestea care le captează foarte multe ore din timpul lor liber”, a explicat criminalistul Dan Antonescu, pentru WOWbiz.ro.

Citește și: Ce ascundea criminalul din Grădina Botanică în rucsacul pe care l-a avut la el, în acea zi. Ideea de premeditare prinde din ce în ce mai mult contur

Anchetatorii trebuie să stabilească acum motivul crimei.

„Ceea ce a făcut copilul acesta, are măcar două explicații. Fie, și aici spuneam și mai devreme, percheziția informatică asupra telefonului și a computerului, fie se va stabili că cei doi, fata omorâtă și autorul, au avut o relație și au comunicat vreodată, pentru că nu poți șterge tot, rămân urme ale unei comunicării între ei.

Fie, doar el a avut în mintea lui dorința de a face ceva ce a văzut în filmulețele și jocurile pe care le-a accesat. Accesarea acestor jocuri trebuie să fie făcută de cei care fac percheziția informatică și să constate că într-adevăr, el este un adept al acestor jocuri”, a mai precizat criminalistul.

Citește și: Cutremurător! Ultimele cuvinte ale Melisei, fata ucisă în Grădina Botanică din Craiova. Cu ultima suflare, a încercat să salveze atât viaţa ei, cât şi a prietenului său

Pe de altă parte, criminalistul Dan Antonescu este de părere că la baza tragediei de la Craiova ar putea există și jocurile de tipul Balena Albastră, acolo unde oamenii primesc diferite sarcini, unele dintre ele mergând chiar până la suicid.

„Mai există însă o problemă. El, nu cumva, să fi accesat și site-urile acelea în care primesc tot felul de sarcini concrete, le primesc personal să facă ceva precum spartul unui geam, furatul unor obiecte sau chiar uciderea unor animale ori oameni și acestea sunt doar câteva exemple. Ei de cele mai multe ori trebuie să se filmeze când fac aceste lucruri.

Sunt diverse etape pe care ei trebuie să le treacă. Vorbim de jocuri așa cum a fost „Balena Albastră”, unde primeau diverse sarcini, inclusiv de a se sinucide. La acel joc am avut și cazuri de suicid”, a mai punctat Dan Antonescu, pentru WOWbiz.ro.

O simplă plimbare în Grădina Botanică din Craiova avea să se transforme într-un adevărat coșmar pentru Emanuel, în vârstă de 20 de ani, și prietena lui, Melis, de 14 ani. Cei doi s-au întâlnit cu Alexandru-Mario, un adolescent în vârstă de 17 ani, cel care avea să le umbrească tinerețea.

Minorul s-ar fi uitat insistent la fată, lucru care l-a deranjat pe Emanuel, iar între cei doi ar fi pornit un conflict uriaș. În acel moment, Alexandru a scos din rucsac un cuțit de vânătoare și i-a atacat cu cruzime pe cei doi. Din păcate, Melis a pierit în urma atacului sângeros, iar Emanuel a ajuns la spital în stare critică.