Detalii șocante după accidentul feroviar din Giurgiu. Mecanicul beat ”a ratat” oprirea în stație

Două locomotive fără vagoane s-au ciocnit, pe ruta Videle-Giurgiu. Mecanicul de locomotivă care nu ar fi respectat semnalul de oprire s-ar fi aflat sub influența băuturilor alcoolice. În cele două locomotive se aflau patru persoane, iar două dintre ele au fost transportate la spital.

17 mai 2023, 12:03
Detalii șocante după accidentul feroviar din Giurgiu. Mecanicul beat ”a ratat” oprirea în stație

Accident feroviar în județul Giurgiu. Două locomotive s-au ciocnit miercuri dimineața pe ruta Videle-Giurgiu. Două victime, mecanici ai celor două locomotive, au ajuns la Spitalul Județean Giurgiu.

Din primele date, unul dintre cei doi mecanici, care consumase alcool, a ”ratat” oprirea în stația Toporu și continuat să meargă încă aproximativ un kilometru până la momentul în care s-a ciocnit cu altă locomotivă.

Mecanicul din locomotiva lovită a fost rănit, dar a reușit să meargă pe jos de la locul accidentului până la stația Toporu ca să ceară ajutor. O femeie care lucra ca impiegat în gara Toporu a fost cea care a sunat la 112 și a anunțat accidentul, potrivit Digi 24.

CFR Călători a anuțat că circulația trenurilor pe secția Videle – Giurgiu este temporar întreruptă din cauza tamponării celor două locomotive care aparțin unor operatori privați de marfă. Până acum au fost anulate următoarele trenuri de călători:

–          Trenul R 9340 Giurgiu Nord-București Nord

–          Trenul R 9341 Videle – Giurgiu

–          Trenul R 9342 Giurgiu – Videle

–          Trenul R 9343 Videle – Giurgiu

La fața locului s-au deplasat reprezentanții autorităților competente care cercetează cauzele producerii acestui incident, precum și echipele de intervenție feroviară pentru eliberarea gabaritului.

Programul de circulație în zona afectată se va desfășura în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA.

Citește și: Care e cauza accidentului feroviar din Galați. Polițiștii au deschis dosar penal pentru infracţiunile de distrugere sau semnalizare falsă, ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă

Până la redeschiderea circulaţiei în condiţii de siguranţă, pot fi posibile întârzieri ale trenurilor de călători, dar și ale altor trenuri din graficul de circulație pentru a se asigura legăturile la trenurile întârziate.

 

Grindeanu: Organele specializate din CFR au hotărât ridicarea licenţei operatorului privat

Organele specializate din CFR au hotărât ridicarea licenţei operatorului privat de care aparţineau locomotivele implicate în accidentul feroviar din judeţul Giurgiu, a anunţat, miercuri, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

„Înţeleg că acel mecanic de locomotivă era sub influenta alcoolului. Ce să fac? Să mă duc eu, ca ministru, să pun fiola la fiecare mecanic?(…) A fost ridicată licenţa acestui operator privat. Nu este nici CFR Marfă, nici CFR Călători, nu este operator al statului”, a precizat Grindeanu, la Parlament, întrebat în legătură cu accidentul feroviar şi cu măsurile luate.

Potrivit lui Grindeanu, „organele specializate din CFR au hotărât ridicarea licenţei acestui operator privat”.

Pe de altă parte, întrebat dacă, în urma rocadei guvernamentale, va rămâne la Ministerul Transporturilor, Grindeanu a spus: „Conform protocolului, nu”. „Eu ştiu că protocolul există astăzi”, a adăugat Grindeanu.