Care e cauza accidentului feroviar din Galați. Polițiștii au deschis dosar penal pentru infracţiunile de distrugere sau semnalizare falsă, ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă

Accidentul feroviar din Galați s-a întâmplat din cauza unei defecțiuni la sistemul de frânare al locomotivei care trebuia să se cupleze cu vagonul, arată primele rezultate ale anchetei polițiștilor din Galați.

26 mart. 2023, 09:33
Care e cauza accidentului feroviar din Galați. Polițiștii au deschis dosar penal pentru infracţiunile de distrugere sau semnalizare falsă, ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă

Poliţiştii din Galați au întocmit, în cazul accidentului de tren produse sâmbătă seară în gara din localitate, când locomotiva unui tren a lovit un vagon de călători, accident care s-a soldat cu moartea unei femei şi cu rănirea a trei bărbaţi,, dosar penal pentru infracţiunile de „distrugere sau semnalizare falsă”, „ucidere din culpă” şi „vătămare corporală din culpă”, cercetările fiind continuate pentru stabilirea împrejurilor în care s-a produs acest tragic eveniment feroviar.

Mecanicul a spus că locomotiva s-a accelerat brusc şi că a încercat să acţioneze sistemul de frânare dar acesta nu a mai frânat, ceasul vitezometrului locomotivei rămânând blocat la poziţia 75 km/h.

Citește și Tren plin cu pasageri, spulberat de o locomotivă la Galați. O femeie de 53 de ani, conductorul trenului, a murit la spital

„S-a efectuat cercetarea la faţa locului de către poliţiştii din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Galaţi, iar din verificările preliminare s-a stabilit că acul ceasului vitezometrului locomotivei a rămas blocat la poziţia 75 km/h, iar din declaraţia mecanicului reiese că locomotiva s-a accelerat brusc şi că a încercat să acţioneze sistemul de frânare, dar acesta nu a mai frânat”, transmite IPJ Galați, care precizează că sunt date preliminare din anchetă.

Cum s-a întâmplat accidentul feroviar din Galați. O femeie a murit în urma impactului

Accidentul s-a produs sâmbătă seară, la ora 19:19. Un vagon de călători etajat, care se afla garat la linia nr. 4 din Staţia CF Galaţi în aşteptarea formării garniturii trenului pentru ruta Galaţi – Mărăşeşti, a fost lovit frontal de locomotiva care urma să tracteze garnitura, condusă de mecanicul de serviciu, un bărbat cu vârstă de 49 ani, din municipiul Tecuci. Conductorul trenului, o femeie de 53 de ani, a murit. A intrat în stop cardiorespirator în urma accidentului, iar apoi a decedat la spital. Salvatorii i-au acordat primul ajutor, însă din păcate nu s-a mai putut face nimic.

Citește și Sorin Grindeanu, primele măsuri după accidentul dramatic de tren de la Galați: „Am dispus reexaminarea tuturor mecanicilor de locomotivă începând cu luna aprilie”

„Urmarea accidentului feroviar care s-a produs în această seară, în stația Galați, CFR Călători anunță cu regret că doamna conductor a trenului R 7576, a decedat la spital. Inițial a fost stabilizată pe peron și în drum spre spital de către serviciul Ambulanță ajuns la fața locului, dar un nou stop cardiorespirator, survenit la spital, i-a fost fatal. CFR Călători prezintă condoleanțe și va acorda întregul sprijin familiei îndoliate”, a transmis CFR Călători.

Printre cei răniți sunt și angajați ai CFR. Victimele au fost transportate la Spitalul de Urgență Galați.