Detalii şocante în cazul atacului terorist din Paris. Cine este individul care a înjunghiat trecătorii în zona Operei

Tânărul cu cetăţenie franceză născut în Cecenia care a înjunghiat mai mulţi oameni, în centrul Parisului, era cunoscut serviciilor de informaţii şi figura în registrul lor "S" (pentru "siguranţa statului"), a dezvăluit duminică o sursă apropiată anchetei citată de AFP.

RomaniaTV.net
13 mai 2018, 10:42
Detalii şocante în cazul atacului terorist din Paris. Cine este individul care a înjunghiat trecătorii în zona Operei

Atacatorul din Paris, născut în 1997 şi al cărui atac a fost revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic (SI), nu avea antecedente judiciare, însă figura în registrul „S” al serviciilor de informaţii, potrivit Agerpres. În acest registru sunt incluse peste 10.000 de persoane, printre care islamişti radicali sau indivizi ce pot avea o legătură cu mişcarea teroristă, precum şi huligani şi membri ai grupărilor extremei drepte sau extremei stângi.

Un trecător în vârstă de 29 de ani a fost ucis şi alte patru persoane, două femeie şi doi bărbaţi cu vârste cuprinse între 26 şi 54 de ani, au fost rănite de acest tânăr care a strigat „Allah Akbar” (Allah e mare), potrivit martorilor, înainte de a fi doborât de poliţie.

Agresiunea a avut loc în arondismentul II, în apropierea Operei, în centrul capitalei Franţei, într-un cartier cu numeroase baruri, restaurante şi teatre, foarte frecventat sâmbătă seară.

Preşedintele Emmanuel Macron a deplâns că Franţa plăteşte „încă o dată preţul sângelui”, însă a dat asigurări că nu va ceda „niciun centimetru în faţa duşmanilor libertăţii”, iar ministrul francez de interne, Gerard Collomb, nu a întârziat să salute „sângele rece şi reacţia rapidă a forţelor de ordine care l-au neutralizat pe atacator”.