Detalii ULUITOARE în dosarul terenurilor MApN. Cum l-a PĂCĂLIT statul pe Becali şi ce NU i-au spus avocaţii

Gigi Becali a fost păcălit de statul român în schimbul de terenuri cu MApN din 1999, în urma căruia acum se află în închisoare, după coroborarea pedepsei din acest dosar cu cele din dosarul Valiza şi din dosarul privind sechestrarea unor hoţi care îi furaseră maşina. Cel puţin aşa reiese din declaraţiile unui alt condamnat în dosarul terenurilor MApN, fostul ministru Victor Babiuc, care a acordat un interviu în exclusivitate pentru România TV.

24 mart. 2014, 21:55
Detalii ULUITOARE în dosarul terenurilor MApN. Cum l-a PĂCĂLIT statul pe Becali şi ce NU i-au spus avocaţii

Victor Babiuc a declarat, la România TV, că terenul primit de Gigi Becali de la MApN nu era de fapt proprietatea statului, ci o suprafaţă rechiziţionată în 1947 printr-o lege din 1940. Prin urmare, Gigi Becali a plătit terenul de trei ori: o dată când a dat un alt teren la schimb, o dată când proprietarii terenului au venit să-şi ceară drepturile după expirarea perioadei în care statul se putea folosi de suprafaţa respectivă şi a treia oară când a plătit statului un prejudiciu care de fapt nu i s-ar fi cuvenit.

„Statul nu era proprietarul terenului dat la schimb lui Gigi Becali şi nu putea să fie păgubit. Terenul pe care l-a dat MApN la schimb lui Becali este un teren rechiziţionat în 1947 printr-o lege din 1940 şi statul avea un drept de folosinţă temporară. Apoi Gigi Becali a plătit şi unor persoane fizice care au venit şi au cerut terenul”, a dezvăluit Victor Babiuc într-un intreviu acordat lui Victor Ciutacu, pentru România TV.

Citeşte şi Victor Babiuc, amintiri din închisoare. Ce l-a FRAPAT în penitenciarele în care a fost închis

„Eu, dacă eram în locul lui Gigi Becali, chemam în garanţie MApN când s-a trezit cu persoanele fizice care au cerut terenul. Şi ca să nu le dea terenul, el a plătit. Dar avocaţii lui nu i-au spus treaba asta şi nu s-a făcut nimic”, a precizat Victor Babiuc.

Fostul ministru al Apărării şi Justiţiei a povestit şi cum s-a ajuns la schimbul de terenuri făcut în 4 iunie 1999, cu avizul CSAT.

„La ideea de schimb s-a ajuns când a venit Becali să ni-l ofere, în august 1998. În programul de pregătire a teritoriului pentru apărare pe anii 97-98 s-a prevăzut construirea unui punct de comandă pentru trupele de uscat la Ştefăneşti. Nu ştiu de unde aflase Becali, dar el avea informaţia. Înainte de schimbul cu care am fost eu de acord a mai fost un schimb, în timpul ministrului Tinca. Schimb făcut când Tinca era în campanie electorală şi pe care l-a semnat generalul Cioflină. De acolo cred că ştia Becali că armata are nevoie de teren”, a povestit Babiuc.

Citeşte şi Victor Babiuc: Eu nici acum nu ştiu pentru ce am fost condamnat. Cu Becali am vorbit prima oară în 2012 VIDEO

Acesta a precizat că Gigi Becali a făcut un gest impresionant când statul a cerut plata prejudiciului creat, despre care Babiuc spune acum că de fapt nici nu ar fi fost creat statului: „S-a recuperat prejudiciul pentru că am primit somaţii toţi trei. Atunci Becali a făcut un gest care mie mi-a făcut plăcere, dar să vedem dacă nu vin şi urmările. Atunci Gigi Becali a plătit pentru toţi trei şi nu este exclus când iese să spună că îşi vrea banii înapoi”.