Detaliul neştiut despre tichetele de vacanţă. Impozite încasate de stat înainte ca voucherele să fie emise!

Coaliţia de guvernare a spulberat visurile românilopr pentru anul 2021. Membrii cabinetului lui Cîţu au anunţat că voucherele de vacanţă care ar fi trebuit să fie acordate anul acesta vor fi emise în 2022.

16 feb. 2021, 22:26
Detaliul neştiut despre tichetele de vacanţă. Impozite încasate de stat înainte ca voucherele să fie emise!

Detaliul neştiut despre tichetele de vacanţă. Cîțu a declarat că Guvernul nu va mai acorda vouchere de vacanță anul acesta angajaților din sistemul public, subliniind că voucherele nefolosite și emise în 2019 și 2020 însumează 2,4 miliarde lei.

Detaliul neştiut despre tichetele de vacanţă. Impozite încasate de stat înainte ca voucherele să fie emise!

Înainte de a le fi emise tichetele de vacanță, oamenii au plătit impozitul cerut. Astfel, statul nu a cheltuit nimic, dar a încasat impozit pe acest venit. Mai exact, cu tichetele te duci în concediu la restaurant și la hotel, iar firma se duce cu tichetul la stat pentru a-i fi returnați banii. Statul încasează în avans impozitul, iar dacă omul nu se duce în vacanță, statul încasează impozit pe 2,4 miliarde lei, potrivit DC News.

Dacă omul nu a apucat să se ducă în vacanță, statul nu cheltuie niciun leu. Aici este bomba. Dacă nu te-ai dus la hotel, statul nu cheltuie nimic, dar încasează impozitul.

Conform datelor Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), în 2019 plus primele 10 luni din 2020 au fost emise tichete în total de 2,77 miliarde lei. Din acestea, tichetele consumate în aceeași perioadă (decontate de prestatori la emitenți) sunt de 2,15 miliarde lei, adică 77,5% din volumul celor emise.

Voucherele de vacanţă care ar fi trebuit să fie emise anul acesta vor fi emise în 2022, a declarat, miercuri, prim-ministrul Florin Cîţu, care a anunţat că în Guvern a fost discutată în primă lectură o ordonanţă de urgenţă privind o serie de măsuri structurale.
„Pe lângă faptul că sunt văzute ca un spor, nu, venit suplimentar, în România, astăzi, au fost prelungite voucherele de vacanţă emise în 2019 şi cele din 2020, ceea ce înseamnă că în economie sunt în valoare de aproape 2,4 miliarde de lei vouchere de vacanţă care nu au fost folosite. Ştiţi foarte bine, pe de o parte, industria ne spune că anul trecut a fost închisă, deci nu puteau să fie folosite voucherele de vacanţă, pe de altă parte, este nevoie, deci le-am dat voie să fie folosite anul acesta, deja sunt în circulaţie, 2,4 miliarde de lei vouchere de vacanţă. De aceea, voucherele de vacanţă care ar fi trebuit să fie emise anul acesta vor fi emise anul viitor şi avem această economie la buget”, a explicat premierul Florin  Cîţu, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria despre vouchere de vacanţă.

Citeşte şi: VOUCHERE DE VACANŢĂ. Premierul Cîţu a anunţat când se acordă tichetele pentru 2021