Deţinut evadat din penitenciarul de la Miercurea Ciuc

Un deţinut încarcerat în regim deschis la penitenciarul din Miercurea Ciuc a evadat în cursul nopţii de miercuri, în jurul orei 22.

RomaniaTV.net
29 nov. 2013, 07:15
Deţinut evadat din penitenciarul de la Miercurea Ciuc

El a ajuns în penitenciar în anul 2001, primind o pedeapsă de 17 ani pentru tâlhărie, potrivit România TV.

Citeşte şi ŞAPTE CONDAMNAŢI la închisoare pe viaţă au EVADAT. Patru dintre ei au fost prinşi

În prezent, autorităţile îl caută în mai multe judeţe din ţară. În acelaşi timp, poliţiştii se aşteaptă ca bărbatul să se îndrepte spre judeţul Braşov, mai ales că are domiciliul în oraşul Zărneşti.

Citeşte şi Un evadat dintr-un penitenciar din Hunedoara, prins de poliţiştii timişeni

  • Evadatul se numeşte ROZOREA DORIN şi a părăsit Gospodăria Agrozootehnică a Penitenciarului Miercurea Ciuc, unde se afla în regim deschis. În cadrul Gospodăriei Agrozootehnice sunt cazate persoanele private de libertate clasificate în regim deschis şi care desfăşoară activităţi lucrative. Deţinutul, începând cu anul 2001, se afla în executarea unei pedepse de 17 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie şi are următoarele semnalmente:
  • statură atletică, înălţime 170 cm, faţa ovală, frunte lată, bărbie ascuţită, părul negru, ochii căprui;
  • vestimentaţia acestuia constă într-un pantalon de trening negru cu dungi albe, hanorac gri, o geacă neagră şi bocanci de culoare neagră.
  • deţinutul are domiciliul în loc. Zărneşti, jud. Braşov.

În vederea capturării acestuia, conducerea Penitenciarului Miercurea Ciuc a dispus următoarele măsuri: alarmarea întregului efectiv de cadre al unităţii şi constituirea de echipe operative pentru depistarea acestuia. De asemenea, în baza Protocolului de colaborare pentru situaţii de urgenţă au fost informate Inspectoratele de Poliţie ale Judeţelor Harghita, Covasna şi Braşov şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Harghita.