Deţinuţii din România ar putea fi cazaţi în PUŞCĂRII PRIVATE

Deţinuţii cu bani ar putea să beneficieze de condiţii ca acasă, în puşcărie. Şi asta pentru că mai-marii de la "Penitenciare" se gândesc tot mai mult să propună înfiinţarea unor închisori private, potrivit libertatea.ro. Statul ar pune terenul la dispoziţie, firma ridică sediul şi îşi scoate cheltuielile din chiria pe care o va încasa apoi de la stat.

21 oct. 2013, 07:01
Deţinuţii din România ar putea fi cazaţi în PUŞCĂRII PRIVATE

În acest moment, peste 33.000 de condamnaţi sunt înghesuiţi în cele 44 de penitenciare din România, cu o medie de 15 deţinuţi pe celulă. Închisorile s-au aglomerat, pentru că după revoluţie au mai fost construite doar trei unităţi de detenţie. O soluţie vine de peste hotare, de la o firmă care administrează în occident închisori private.

Penitenciarele ridicate în parteneriat public-privat reprezintă singura soluţie, susţin reprezentanţii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. În Olanda, de exemplu, infractorii trimişi la o închisoare particulară au condiţii mai bune, pentru care contribuie cu bani.

„Acolo, ca să introducă maşină de spălat, firgider, maşină de spălat vase, microunde şi astfel de aparate pe care le avem acasă, trebuiau să plătească o anumită taxă, săptămânal. Eu aş vrea, în primul rând, să rezolvăm problema supraglomerării,apoi să aplicăm taxa diferenţiată”, a precizat recent Cătălin Bejean, directorul Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

CITEŞTE ŞI: Cazanciuc: Sunt breşe pe care deţinuţii le găsesc şi folosesc mobilul pentru a comite alte infracţiuni