Deţinuţii pot primi vizite intime în starea de alertă. Care este condiţia

Deţinuţii pot beneficia de vizite intime în timpul stării de alertă doar dacă partenerul sau partenera aduc o adeverinţă medicală din care reiese că nu au boala infecţioasă COVID-19. Adeverinţa medicală adusă de vizitator trebuie emisă de medicul epidemiolog cu maximum trei zile înainte de a veni la penitenciar. După vizita intimă, deţinutul va sta izolat 14 zile pentru a-i fi monitorizată starea de sănătate.

RomaniaTV.net
22 mai 2020, 14:28
Deţinuţii pot primi vizite intime în starea de alertă. Care este condiţia

De asemenea, vizitatorul va trece printr-un triaj epidemiologic şi va completa un chestionar. În cazul în care are simptomele specifice coronavirusului, vizita va fi replanificată.

„Deplasarea către spaţiul destinat acordării vizitelor intime se va realiza pe un itinerar prestabilit. Pe parcursul deplasării către spaţiul indicat, persoana vizitatoare are obligaţia de a purta echipamentul individual de protecţie (mască, mănuşi, vizieră – după caz)”, se arată într-un anunţ al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP).

Ce trebuie să faci când mergi la plajă ca să nu te infectezi cu coronavirus. Sfaturi importante de la specialişti

Mai mult, deţinutul care primeşte o vizită intimă trebuie să completeze un document prin care îşi exprimă acordul cu privire la cazarea separată de restul colectivului, pentru 14 zile, pentru a-i fi monitorizată starea de sănătate.

De asemenea, după cinci zile de la vizita intimă, deţinutul va fi testat pentru Covid-19.

În timpul stării de urgenţă, deţinuţii din penitenciarele ANP nu au putut primi vizite intime şi nici pachete.

Numărul cazurilor noi de COVID a scăzut în România: 127 de cazuri în ultimele 24 de ore. Bilanţ total a ajuns 17.712