Deţinutul de la Penitenciarul Oradea, evadat miercurea trecută, a fost prins

Deţinutul de la Penitenciarul Oradea, care a evadat miercurea trecută de la un punct de lucru al penitenciarului, situat în zona Uzinei de Apă, a fost prins, marţi seară, pe DN 76, în localitatea bihoreană Drăgeşti, în timp ce conducea un autoturism furat, transmite Mediafax.

RomaniaTV.net
17 apr. 2012, 18:09
Deţinutul de la Penitenciarul Oradea, evadat miercurea trecută, a fost prins

Şeful Poliţiei Bihor, comisarul şef Adrian Bucur, a declarat că deţinutul care a evadat, miercurea trecută, de la un punct de lucru al Penitenciarului Oradea, situat în zona Uzinei de Apă, a fost prins marţi seară, în jurul orei 20.30, în localitatea Drăgeşti.

Potrivit sursei citate, deţinutul conducea un autoturism furat.

„Evadatul se afla la volanul unui autoturism Dacia şi a fost oprit de un echipaj al Poliţiei Rutiere la unul dintre filtrele dispuse în judeţ pentru prinderea lui. El nu a opus rezistenţă”, a spus Bucur.

Deţinutul de la Penitenciarul Oradea, care ispăşea o condamnare de trei ani şi jumătate pentru furt, a evadat, miercurea trecută, de la un punct de lucru al penitenciarului, situat în zona Uzinei de Apă, unde bărbatul făcea lucrări de salubrizare, iar surse judiciare spun că deţinutul avea la el un topor.

Potrivit directorului Penitenciarului Oradea, comisar-şef Gicu Ruiu, deţinutul a evadat în jurul orei 12.00, de la punctul de lucru al penitenciarului situat în zona Uzinei de Apă din Oradea, unde bărbatul făcea lucrări de salubrizare.

Conform sursei citate, evadatul, Dumitru Pora, are 43 de ani, era închis din 1 iulie 2010 şi ar fi urmat să fie eliberat condiţionat în luna septembrie a acestui an.

El era condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare pentru furt calificat.

Surse judiciare afirmau că bărbatul era înarmat cu un topor şi a profitat de neatenţia gardienilor pentru a fugi pe malul Crişului.