Dezastru de proporții! A explodat cel mai mare acvariu cilindric din lume. Peste 1.000 de pești exotici s-au împrăștiat pe o stradă din Berlin

Un acvariu din Berlin, în care se aflau circa 1.500 de peşti exotici, a explodat vineri dimineaţă revărsând 1 milion de litri de apă şi resturi pe o arteră importantă din aglomeratul cartier Mitte, au anunţat serviciile de urgenţă, potrivit Reuters.

17 dec. 2022, 13:53

În acvariu erau un milion de litri de apă, iar în momentul în care acesta s-a spart, valul a măturat pur și simplu hotelul, iar doi oameni au fost răniți, informează Reuters.

Explozia a avut loc vineri dimineață, iar 1.500 de pești exotici s-au împrăștiat pe stradă.

Peste 100 de agenți de intervenție au ajuns la fața locului după explozia celui mai mare acvariu cilindric de sine stătător, care avea o înălțime de 14 metri. Pe lângă pagubele provocate de valul de apă din acvariu, două persoane au fost rănite de resturile de sticlă, a anunțat poliția din Berlin pe contul de Twitter.

Citiți și: Germania încearcă să împace Polonia după ce i-au fost cerute despăgubiri pentru victimele din Al Doilea Război Mondial. Varșovia pretinde de la Berlin 1.300 de miliarde de euro

Circa 100 de membri ai echipajelor de intervenţie s-au prezentat rapid la locul incidentului produs într-un complex de agrement din capitala germană, care include un hotel Radisson, un muzeu, precum şi acvariul, conform Agerpres.

Sea Life Berlin oferea tururi într-un ascensor cu pereţii din sticlă ale acvariului Aquadom, care era, potrivit centrului de agrement, cel mai mare acvariu cilindric de sine stătător din lume, cu o înălţime de 14 metri.

Două persoane au fost rănite de fragmente din sticlă, iar poliţia a evacuat hotelul din complex de teama unor avarii la structura clădirii.

Citiți și: Spionii lui Putin, în guvernul de la Berlin. Germania investighează doi înalţi demnitari din Ministerul Economiei, suspectaţi de spionaj pentru Rusia