Dezastru după proteste. Distrugerile se întind pe 6 km VIDEO

Dezastru în centrul Bucureştiului, după proteste! A treia zi de manifestaţii a lăsat o privelişte ca după război. În urma huliganilor au rămas maşini distruse, borduri smulse, chioşcuri şi coşuri de gunoi incendiate, magazine şi bănci sparte. Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a convocat comandament de urgenţă, luni, de la 9.00, pentru a evalua pagubele în urma protestelor şi a dispune măsurile care se impun.

RomaniaTV.net
16 ian. 2012, 06:22

Cele mai multe pagube s-au produs la Piaţa Unirii. Manifestanţii  au incendiat o maşină, iar mai multe spaţii comerciale au fost vandalizate. Huliganii au spart şi un magazin de telefonie mobilă, din care au furat mai multe aparate şi accesorii.

În staţiile RATB, protestatarii au rupt bănci, au spart geamuri, iar în faţa magazinului Unirea au incendiat un chioşc de ziare. În centrul istoric, au fost smulse pietre din pavaj, dar şi cabluri.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a mers noaptea trecută să vadă dezastrul lăsat în urmă de protestatari.

Edilul a declarat că distrugerile se întind pe şase kilometri, de la Piaţa Universităţii la Parcul Tineretului.

Edilul Capitalei a spus că protestatarii au ajuns la vandalizări, în Centrul Istoric fiind smulse pietre din pavaj. De asemenea, au fost smulse cabluri, fiind semnalate defecţiuni în zona Pieţei Unirii.

Sorin Oprescu a precizat că primul raport privind pagubele produse în urma protestelor îl va primi la ora 5.30.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a convocat comandament de urgenţă, luni, de la 9.00, pentru a evalua pagubele în urma protestelor şi a dispune măsurile care se impun.

La comandamentul de urgenţă, care are loc la sediul municipalităţii, sunt aşteptaţi să participe reprezentanţi ai operatorilor de salubrizare, ai Enel, ai deţinătorilor de utilităţi şi ai constructorilor de drumuri.

Sorin Oprescu a reluat apelul la calm, la înţelegere şi la comportament civic, susţinând că lucrurile pot fi rezolvate şi fără violenţă.

Şi la începutul protestului de duminică, primarul Sorin Oprescu a făcut un apel la calm, susţinând că organizatorii pot veni oricând la Primărie să ceară autorizaţie pentru acţiunile lor.

Protestul din Piaţa Universităţii s-a încheiat duminică noapte, după aproape 12 ore.

Aproximativ 30 de protestatari rămaşi la Piaţa Universităţii duminică noapte, după ora 24.00 şi după ce majoritatea manifestanţilor au plecat spre Piaţa Unirii, unde au avut loc incendieri şi vandalizări, au fost încercuiţi de un cordon de jandarmi.

Ulterior, jandarmii i-au luat pe aceştia din zona fântânii de la Facultatea de Arhitectură şi i-au dus la dubele aflate în Piaţa Universităţii.

Protestul de duminică din Piaţa Universităţii, început în jurul orei 14.00, sub sloganul „fără violenţă”, a degenerat odată cu lăsarea întunericului, cele mai violente ciocniri fiind pe Bulevardul I.C. Brătianu şi în faţa magazinelor Unirea şi Cocor, unde au fost incendieri şi vandalizări.