Dezastru în Australia! Peste 10.000 de cămile vor fi ucise pentru că beau prea multă apă! ”Operațiunea va dura CINCI zile”

În urma incendiilor de vegetație din Australia au decedat peste 500 de milioane de animale, însă numărul este pe cale să crească. Peste 10.000 de cămile vor fi împușcate, din elicopter, în sudul Austaliei. Animalele consumă mult prea multă apă din zonele afectate de secetă și provoacă pagube în comunitățile locuite. 
Romania TV
07 ian. 2020, 15:54
Dezastru în Australia! Peste 10.000 de cămile vor fi ucise pentru că beau prea multă apă! ”Operațiunea va dura CINCI zile”

Operațiunea de vânătoare va începe miercuri, 8 ianuarie 2020, la ordinele liderilor aborigeni din zona Anangu Pitjantjatjara Yankunytjatjara (APY).

Localnicii din sudul Australiei s-au plâns autorităților cu privire la faptul că animalele intră în comunitățile locuite cu scopul de a căuta apă. Animalele însetate provoacă din ce în ce mai multe pagube în comunitățile locuite. Cu toate că apa se află în rezervoare speciale, cămilele doboară gardurile și se apropie periculos de mult de casele oamenilor.

Citește și: Incendiile au scăpat de sub control în Australia: sunt cel puţin 23 de morţi

„Îndurăm condiții grele, deoarece cămilele doboară gardurile și se apropie de case, în căutarea apei”, a spus Marita Baker, membru al conducerii zonei APY.

 Însă acest lucru nu este singurul motiv pentru care cele 10.000 de animale vor fie executate din elicopter. Un alt motiv este cauzat de cantitățile mari de gaze cu efect de seră, animalele emit gaz metan echivalent cu o tonă de dioxid de carbon în fiecare an.
 

Conform unui purtător de cuvânt al Departamentului de Mediu și Apă din sudul Australiei, numărul mare de cămile a provocat pagube în regiunea vizată. Animalele au provocat daune infrastructurii, dar au devenit un pericol și pentru oameni. 

„Cămilele au provocat daune serioase infrastructurii, dar au devenit și un pericol pentru familii și comunități. În anumite cazuri, animalele moarte au contaminat surse importante de apă”.  

Operațiunea de reducere a numărul de cămile, estimat la 1,2 milioane de exemplare în Australia, va dura cinci zile. În total vor fi sacrificate peste 10.000 de animale. Cămilele au ajuns pe continentul australian în secolul 19, după ce au fost aduse din India și Afganistan și au fost folosite la transport și construcții.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
S-a rupt lanțul de iubire între Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță! „Când cineva îți dă timpul lui, dăruiște și tu!”
Fanatik.ro
Cea mai veche fabrică din România a renăscut din propria cenușă și își deschide porțile. Sute de angajați vor lucra aici
Capital.ro
A murit o legendă a României. Toată țara e în lacrimi: Un uriaş s-a transformat în stea
Playtech.ro
DOLIU în sportul românesc. Fanii sunt în LACRIMI! A MURIT un TITAN!
DailyBusiness
ATENȚIE! Este ultima zi când puteți depune documentul. De mâine se primesc amenzi!
Adevarul
EXCLUSIV Caracatița gunoaielor reciclate fictiv. Afaceriști mână-n mână cu autoritățile statului la un depozit de deșeuri
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Emil Rengle și iubitul, pas important în relație. Cei doi vor să devină părinți
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
wowbiz.ro
Mama fostei campioane olimpice la gimnastică a murit duminică într-un accident rutier
Cancan.ro
Cutremurător! Celebrul actor a fost ucis în timp ce a încercat să oprească un jaf
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Gastronomia la nivel global: Cele mai bizare mâncăruri pe care trebuie să le încerci măcar o dată în viață
Capital.ro
Traian Băsescu a anunțat în direct la TV. DECIZIE înainte de alegeri
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Ups! Mădălina Ghenea s-a urcat pe masă și rochia a lăsat la vedere mult prea mult!
stirilekanald.ro
"L-aş omorî!" Mărturiile pline de durere ale părinților criminalului Mariei, fetița de 8 ani găsită moartă în pădure
substantial.ro
Cum să crești și să îngrijești orhideea fluture acasă: îngrășăminte naturale și sfaturi de la un florar profesionist
MediaFlux
DOLIU la HOLLYWOOD! A fost ÎMPUȘCAT MORTAL
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'