Dezastru pe mare: 11 persoane au fost găsite fără suflare

Un număr de 11 migranţi au fost găsiţi morţi într-o ambarcaţiune în largul coastelor sudice ale Spaniei alături de alţi 33 în viaţă, a anunţat joi paza de coastă spaniolă, relatează AFP.

RomaniaTV.net
20 dec. 2018, 11:41
Dezastru pe mare: 11 persoane au fost găsite fără suflare

”Unsprezece persoane au fost găsite moarte la bord şi 33 în viaţă”, toate provenind din Africa subsahariană, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a pazei de coastă.

Ambarcaţiunea era căutată ”de două zile” în Marea Alboran, între Andaluzia şi nordul Marocului, a adăugat ea, precizând că migranţii au fost aduşi în portul Almeria către ora locală 4,45 (3,45 GMT) joi.

Potrivit sursei, ”nimic nu indică” faptul că există minori printre persoanele decedate sau printre cei 33 de supravieţuitori (29 de bărbaţi şi 4 femei). Alte trei ambarcaţiuni sunt căutate în zonă având la bord fiecare între 50 şi 55 de migranţi.

Spania a devenit în această vată prima poartă de intrare a migranţilor ilegali în Europa înaintea Greciei şi a Italiei.

Conform ultimelor cifre ale Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţii (OIM), actualizate pe 16 decembrie, peste 55.000 de migranţi au sosit în Spania pe mare începând cu 1 ianuarie şi 744 au murit în încercarea de a traversa marea, mai mulţi de trei ori decât în 2017.