Dezastrul creat de supraimpozitarea muncii part-time, recunoscut de PNL: „Numărul de contracte de muncă a scăzut cu 70.000!”

Supraimpozitarea muncii part-time a creat un haos pe piața muncii, a atenționat Raluca Turcan (PNL), fost ministru al Muncii. 

14 oct. 2022, 17:55
Dezastrul creat de supraimpozitarea muncii part-time, recunoscut de PNL: „Numărul de contracte de muncă a scăzut cu 70.000!”
Ministrul Muncii, discuţii cu angajatorii pentru eliminarea muncii la negru: "Nu există acest curent din perspectiva celor care creează locuri de muncă"

Supraimpozitarea muncii part-time a condus la o scădere drastică a numărului de locuri de muncă, a avertizat oficialul PNL.

„Eu o consider o măsură greşită şi dincolo de faptul că nu încurajează creşterea numărului de locuri de muncă, nici financiar nu îşi atinge ţinta pentru care ea a fost introdusă. (…) De aceea am depus un amendament la legea de aprobare a acestei ordonanţe de urgenţă.

Din nefericire în Senat acest amendament a fost respins, dar la Camera Deputaţilor voi milita foarte puternic şi am foarte mulţi colegi care susţin corectarea acestei măsuri. Sper să şi reuşim”, a afirmat Raluca Turcan, într-o conferinţă de presă, citată de Agerpres.

 

Probleme grave în câmpul muncii, recunoscute de PNL

 

Din cauza taxelor și a impozitelor din ce în ce mai mari impuse de guvern antreprenorilor, a fost încurajată munca „la negru”, a mai transmis Turcan.

„Din perspectiva numărului de contracte, ultimele evaluări pe care le aveam arătau următoarea evoluţie: o creştere într-adevăr a numărului de contracte pe perioadă nedeterminată, dar o scădere de aproape două ori a contractelor pe perioadă determinată.

Per ansamblu, la finalul lunii trecute se înregistra o scădere totală a numărului de contracte de muncă de aproximativ 70.000. 70.000 de contracte de muncă, ceea ce înseamnă aproximativ şaizeci şi ceva de mii de locuri de muncă, pentru că o persoană poate să aibă mai multe contracte de muncă. De aceea, cifrele confirmă că această măsură a condus la scăderea numărului de locuri de muncă”, a completat fostul ministru al Muncii.