Dezinfectarea străzilor nu este eficientă în combaterea coronavirusului. Se recomandă folosirea detergenţilor convenţionali

Publicat: Vineri, 03 Aprilie 2020 15:41 // Actualizat: Vineri, 03 Aprilie 2020 15:41 // Sursa: romaniatv.net

Ministerul Sănătăţii atrage atenţia asupra faptului că dezinfectarea străzilor nu ajută la combaterea COVID-19. Şi asta deoarece nu există dovezi că suprafețele de mers ar fi implicate în transmiterea virusului.

Foto: NewsBV

În cadrul campaniei de informare desfăşurate de Ministerul Sănătăţii în colaborare cu grupul de Comunciare Strategică şi cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență, se atrage atenția asupra faptului că, pentru a analiza eficiența dezinfectării mediilor externe (străzi, ziduri de protecție, pavaje etc.), trebuie luați în considerare factori precum mijloacele de transmitere a coronavirusului, dovada prezenței virusului pe suprafețe, precum și posibilul impact asupra mediului și riscul asupra sănătății în cazul folosirii unor produse de curăţare cu potențial toxic.

Specialiştii recomandă ca, pentru curăţarea pavajelor urbane, să se utilizeze soluţii de curăţare convenționale, precum detergenții. Astfel, se poate evita producerea de praf și aerosoli. De menţionat că nu este recomandat nici hipocloritul. "Informațiile legate de utilizarea hipocloritului și abilitatea lui de a distruge virusul pe suprafețe externe (cum ar fi drumurile) și în aer sunt contradictorii", se arată în comunicarea Ministerului Sănătăţii.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
coronavirus detergenţi dezinfectare
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8418
RON
11 Jul
noapte 15 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H