A fost descoperit un nou simptom al infecţiei cu noul coronavirus. Ce apare după „degetele COVID”

Oamenii de ştiinţă britanici au descoperit un nou simptom al infecţiei cu coronavirus. Medicul Leanne Atkin, lector universitar la Universitatea din Huddersfield, a declarat că, în ultima perioadă, s-a constatat o creștere alarmantă a pacienților infectaţi care prezintă mâncărimi, informează msn.com.  

RomaniaTV.net
06 aug. 2020, 06:03
A fost descoperit un nou simptom al infecţiei cu noul coronavirus. Ce apare după „degetele COVID”

Potrivit medicului, acest simptom este asociat adesea cu un alt simptom relativ ciudat al coronavirusului: „degetele COVID”. Acest simptom este un efect secundar inflamator care se manifestă, de obicei, ca o erupție pe picioare.

Atkin spune că pacienţii pot prezenta arsuri şi mâncărimi.

Este foarte important ca oamenii să înceapă să recunoască aceste simptome precoce și, dacă observă vreunul dintre ele, să meargă să fie testaţi pentru COVID-19”, spune specialistul.

Citeşte şi Dr. Rafila, despre reinfectare: „Există persoane la care eliminarea virusului durează mai mult, dar asta nu înseamnă reinfectare”

Specialistul a concluzionat că mâncărimea, în special în zona picioarelor, poate fi un simptom al debutului infecției cu noul coronavirus, chiar dacă nu este asociat cu alte simptome. 

Potrivit unui studiu realizat de King’s College London, 17% dintre respondenți au raportat iritaţie, ceea ce a dus adesea la mâncărime, ca prim simptom al infecției cu COVID-19. De asemenea, unul din cinci respondenți a confirmat că singurul simptom pe care îl avea a fost iritaţie.