DEZVĂLUIRE: Fostul şef al Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor avea toate diplomele anulate de justiţie din 2016

Fostul preşedinte al Oficiului de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor Laurenţiu Baranga, reţinut pentru 24 de ore sub acuzaţia de înşelăciune, a fost plasat în arest la domiciliu. Magistraţii Judecătoriei Sectorului 5 au respins propunerea de arestare preventivă înaintată de anchetatori, soluţia având termen de contestare de 48 de ore. Parchetul General a transmis că acesta este cercetat penal pentru două infracţiuni continue de înşelăciune, prin care a adus prejudicii de aproape 645.000 de lei instituţiei de învăţământ superior.

RomaniaTV.net
12 oct. 2020, 08:30
DEZVĂLUIRE: Fostul şef al Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor avea toate diplomele anulate de justiţie din 2016

Jurnalista Emilia Șercan  face pe Facebook o serie de dezvăluiri legate de situația fostului șef de la Oficiul pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor și de la ORNISS, Laurențiu Barangă, care a fost acuzat de înselăciune după ce și-a falsificat toate actele de studii.

„Credeați că nimic nu v-ar mai putea șoca în legătură cu Laurențiu Barangă, fostul șef de la „Spălarea banilor” și de la ORNISS? S-ar putea să vă pripiți.

Curtea de Apel București i-a anulat lui Barangă toate actele de studii în 2016, diplomă de bac, de licență, de doctorat, foi matricole, tot, tot. Tot în 2016, instanța a consemnat în decizia sa că nici diploma de licență a lui Barangă nu era originală.

Acum, urmează partea șocantă.

Cu toate diplomele anulate definitiv și irevocabil, Barangă își depune în aprilie 2017 dosarul de abilitare la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București, condusă de fostul ministru al Educației Sorin Câmpeanu, și obține dreptul de a conduce doctorate.

Dar asta nu e tot. Tupeul lui Barangă trece de toate limitele închipuite. În iulie 2017, devine profesor universitar la Universitatea „Valahia” din Târgoviște și ajunge în vârful ierarhiei academice.

Unde a fost statul în timpul ăsta? Ce a păzit?

Credeați că le-ați auzit pe toate? Iar vă pripiți. Fiica lui Barangă, Andreea, și-a dat și ea doctoratul în 2016. La „Valahia”, ca tatăl ei, cu același conducător de doctorat, iar pentru că se terminase toată imaginația în familia Barangă, a pus tezei de doctorat același titlu”, a scris jurnalista în mesajul postat pe Facebook.

Citeşte şi: Florin Cîţu, după Inspecţia Financiară la PMB: „Banii existenţi pentru subvenţii, un miliard de lei, au ajuns în altă parte”