DEZVĂLUIRI-BOMBĂ. Adrian Porumboiu confirmă întâlnirea Gheorghe Ştefan – Ionel Arsene. Ce s-a discutat de fapt la MASA ŞPĂGII

Gheorghe Ștefan, fost primar al oraşului Piatra Neamţ şi fost patron al echipei de fotbal Ceahlăul, a făcut un denunţ legat de o şpagă pe care i-ar fi dat-o lui Ionel Arsene. Adrian Porumboiu a fost prezent la câteva întâlniri între cei doi şi a făcut dezvăluiri incendiare.

24 ian. 2018, 14:19
DEZVĂLUIRI-BOMBĂ. Adrian Porumboiu confirmă întâlnirea Gheorghe Ştefan – Ionel Arsene. Ce s-a discutat de fapt la MASA ŞPĂGII

Gheorghe Ștefan era primarul oraşului Piatra Neamț și, în 2013, avea o rivalitate cu afaceristul Culiță Tărâță, ajuns președinte al Consiliului Județean Neamț. „Pinalti” le-a spus procurorilor că ar fi fost contactat de Ionel Arsene, deputat PSD la acea vreme, care s-a oferit ca, în schimbul a 100.000 de euro, să-i „lichideze” rivalul  pe două căi: să dea o parte din bani lui Horia Georgescu, președinte ANI, care să-l declare incompatibil pe Culiță Tărâță şi să dea altă parte din bani redactorului-șef al României Libere, Dan Turturică, care să publice articole denigratoare la adresa lui Culiță Tărâță.

DNA: Ionel Arsene îi promitea lui Gheorghe Ştefan graţierea înainte de adoptarea OUG 13

În motivarea judecătorului de drepturi și libertăți, apare următoarea frază: „În urma discuţiilor purtate între ŞG (nr. Gheorghe Ștefan) şi AI (nr. Ionel Arsene) (la unele discuţii a participat şi PA, persoană care de asemenea urmărea îndepărtarea din funcţiile publice a lui TC, însă interesul acestuia era exclusiv unul de afaceri), în anul 2013, într-un restaurant din Bucureşti, ŞG i-a dat lui AI suma de 100.000 euro”.

PA, persoana pomenită în referatul DNA, document ajuns apoi în fața instanței, este Porumboiu Adrian, care a vorbit despre caz pentru tolo.ro.

Porumboiu spune că a stat la masă, la Hotel Caro, în 2013, cu Ștefan și Arsene, dar oferă o altă versiune a faptelor.

„După ce Ștefan a ieșit din închisoare cred că mi-a dat 40 de telefoane să ne vedem. În toamna lui 2017, eu mergeam în Germania și i-am zis hai să ne vedem în București, înainte să plec de pe Otopeni. Ne-am văzut la benzinăria MOL, chiar cea de lângă aeroport. Când m-am apropiat, în jur am văzut două mașini, în fine, nu sunt nici eu copil, mi-am dat seama că nu suntem singuri, m-am simțit ca într-un studio de televiziune. Pinalti m-a luat din prima. Mi-a zis dacă-mi amintesc eu cum a fost când am pus la cale în 2013, la Hotel Caro, să-l debarcăm pe Cuilță Tărâță prin intermediul deputatul PSD Ionel Arsene. I-am zis că e nebun. Eu nu ascund că permanent l-am acuzat pe Culiță Tărâță de privilegii economice. Dar Tărâță era un monstru, cu legături peste tot. De neurnit. Cu cine să-l dai jos, i-am amintit lui Pinalti, cu lăbarul ăla de deputat?!”, suţine Adrian Porumboiu.

„Revenind la discuția din 2017, Ștefan tot zicea de bani, că i-a dat 120.000 de euro lui Arsene și că ăla i-a returnat doar 20.000. Eu nu știam așa ceva, nu se discutase de bani la masa aia în 2013, așa că i-am zis: Dacă tu i-ai dat bani lui Arsene înseamnă că ești tâmpit, Pinalti! Și discuția de la mall s-a încheiat”, a precizat Adrian Porumboiu.