DEZVĂLUIRI de la Phenian: Kim Jong-Un NU a moştenit de la tatăl său FRICA de AVION

O nouă fotografie cu liderul nord-coreean Kim Jong-Un în timp ce coboară dintr-un avion arată că acesta nu a moştenit frica morbidă a tatălui său de a zbura cu avionul, informează AFP, citată de Agerpres.

RomaniaTV.net
02 apr. 2014, 15:07

Ziarul oficial al partidului unic nord-coreean, Rodong Sinmun, a publicat miercuri o fotografie color de mari dimensiuni cu Kim Jong-un coborând pe covorul roşu dintr-un avion civil la Samjiyon, în apropiere de graniţa cu China.

Vezi şi Cum ar arăta Vladimir Putin dacă ar fi tuns la fel ca Kim Jong-Un

Aceasta este prima fotografie a liderului nord-coreean care-l prezintă călătorind cu avionul de la instalarea sa la putere după moartea tatălui său Kim Jong-Il în decembrie 2011.

Citeşte şi AVEREA AMEŢITOARE a liderului de la Phenian: Câţi bani dă Kim Jong Un pe LUXUL de fiecare zi

Experţii în Coreea de Nord afirmă că, spre deosebire de tatăl său, care evita să părăsească ţara, Kim Jong-un călătoreşte şi cu avionul, şi trenul sau maşina. Kim Jong-Il s-a deplasat de şapte ori în China doar cu trenul său blindat şi special conceput şi a efectuat în 2001 o călătorie de o lună în Rusia. Alegerea sa costisitoare a fost motivată de fobia sa de altitudine, însă şi de teama unui asasinat.

„Kim Jong-Un se străduieşte să semene cu bunicul său, oferind imaginea unui lider tânăr şi curajos”, a afirmat Yang Moo-jin, profesor la Universitatea de studii nord-coreene din Seul.

Bunicul său, Kim Ir-Sen, cu care Jong-Un seamănă fizic, este fondatorul Coreii comuniste.