Dezvăluiri de ultimă oră în cazul doctoriţei false care opera la Spitalul Judeţean Ilfov. „Este o procedură complicată!”

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Ilfov, Dan Blendea, a declarat marţi că a fost convocată Comisia de disciplină a unităţii sanitare în cazul Ralucăi Bârsan, femeia fără studii de specialitate care lucra la Secţia de ginecologie, el precizând că cercetarea disciplinară poate dura două - trei săptămâni.

RomaniaTV.net
19 feb. 2019, 14:35
Dezvăluiri de ultimă oră în cazul doctoriţei false care opera la Spitalul Judeţean Ilfov. „Este o procedură complicată!”

Potrivit lui Blendea, vor fi audiate pe rând toate persoanele implicate – infirmiere, asistente, medici, membrii RUNOS (resurse umane, normare, organizare şi salarizare), cei de la pază.

„Spitalul este supus, în momentul de faţă, unor anchete – atât din partea Poliţiei, cât şi din partea Consiliului Judeţean, dar şi din partea administraţiei spitalului. Am crezut că o să avem finalizate răspunsuri la întrebările pe care le-am avut puse data trecută, dar termenele legale durează. Consiliul Judeţean a stabilit o comisie de anchetă, prin hotărârea preşedintelui CJ, care s-a deplasat la spital şi a făcut verificările proprii vizavi de cazul Raluca Bârsan. În urma verificărilor, au convocat o şedinţă a Consiliului de administraţie, care s-a întrunit şi s-a procedat la sesizarea Comisiei de disciplină a spitalului, la care sunt anumite termene pentru că finalizarea audierilor personale de către Comisia de disciplină duce la sancţiuni care pot să meargă de la avertismente simple până la desfacerea contractului de muncă”, a explicat Dan Blendea, într-o conferinţă de presă, susţinută la Spitalul Judeţean Ilfov.

El a precizat că două – trei săptămâni ar trebui să dureze ancheta Comisiei de disciplină.

„Şi aici este o problemă, pentru că, încercând să fim obiectivi în această anchetă a Comisiei de disciplină, am ajuns la concluzia că va trebui să schimbăm câteva persoane din comisie, pentru că ştiţi cum funcţionează şi în spitale relaţiile de colegialitate. Sunt două persoane din apropierea Secţiei de ginecologie. Joi, o să fie o nouă decizie pentru o nouă Comisie de disciplină. Sunt şapte persoane în comisie, medici ai spitalului”, a spus dr. Dan Blendea.

Întrebat dacă până în prezent spitalul a luat măsuri administrative împotriva unor angajaţi, el a răspuns: „Este o procedură complicată. Am dat sancţiuni justificate, în trecut, pe absenţe, în care petenţii au câştigat în instanţă. Nu trecem peste proceduri, pentru că, dacă am făcut vreo greşeală în lanţul acesta al anchetei, ne trezim că pierdem. Singurul lucru care s-a întâmplat până acum este rezilierea contractului doamnei Raluca Bârsan, decizie unilaterală şi dispariţia dumneaei din spital”, a mai afirmat el.

Dr. Dan Blendea a spus că nu a demisionat nici managerul şi nici fosta şefă a Secţiei de ginecologie şi nu s-a primit nicio reclamaţie de la vreo pacientă.

„Nu s-a pus problema ca domnul manager să îşi dea demisia. Nu văd rolul domnului manager în situaţia de faţă. Singurul organ al spitalului care poate lua o decizie propunând managerului nişte sancţiuni este Comisia de disciplină. Doamna Dragu (fosta şefă a secţiei – n.r.) este încă angajata spitalului”, a spus Blendea.

Presa a relatat săptămâna trecută că o femeie fără studii de specialitate, pe nume Raluca Bârsan, a lucrat mai mulţi ani la Secţia de ginecologie a Spitalului Judeţean Ilfov pe baza unui contract de voluntar cu activitate medicală, fără aviz de la Colegiul Medicilor şi având o diplomă falsă de absolventă a UMF „Carol Davila”.