MOTIVARE. Cum îşi cerea ŞPĂGILE Alina Bica. Fosta şefă a DIICOT se plângea că n-are bani nici de TAXI

În motivarea judecătorilor pentru cea de-a treia arestare a Alinei Bica se arată că fostul procuror-şef al DIICOT se plângea că nu avea nici măcar bani de taxi, relatează România TV. Pentru şpăgi minore, ea l-a făcut scăpat de Horia Simu care a furat statul român cu 30 de milioane de dolari.

09 sept. 2015, 11:54
MOTIVARE. Cum îşi cerea ŞPĂGILE Alina Bica. Fosta şefă a DIICOT se plângea că n-are bani nici de TAXI

Din motivarea instanţei, citate de România TV, reiese că Alina Bica cerea şpăgile susţinând că nu are nici măcar bani de taxi. În acea perioadă, fosta şefă a DIICOT a acceptat cei 17.500 de euro despre care procurorii au spus că i-au fost aduşi acasă de către consilierul său.

Au avut mai multe discuţii în care tema lipsei banilor chiar şi pentru un taxi era prezentă şi în care Bica Alina i-a solicitat lui Mihăilescu Ionuţ să urce la locuinţa acesteia din zona Tineretului şi cu acel prilej i-a remis suma de 17.500 de euro„, se arată în motivarea judecătorilor.

Citeşte şi Şeful DIICOT: Faptul că Alina Bica face obiectul unor dosare dovedeşte că instituţiile îşi fac datoria

De asemenea, procurorul care se ocupa de clasarea dosarului omului de afaceri Horia Simu se plângea şi el că nu are bani, în momentul în care se discuta clasarea respectivului dosar el văitându-se că nu are bani nici de cafea. „Denunţătorul l-a apelat pe procuror la ora 9 şi au stabilit să se întâlnească la cafea, iar procurorul i-a spus că nu are niciun ban şi ies la cafea după ce intră banii pe card„, se arată în motivare.

Citeşte şi Alina Bica trăieşte clipe de coşmar în spatele gratiilor. Plânge întruna şi mănâncă foarte puţin

O parte din banii obţinuţi au fost folosiţi pentru mituirea unor funcţionari, judecători şi procurori (…) În schimbul unor sume de bani a obţinut decizii favorabile ale judecătorului sindic Mircea Moldovan„, mai spun judecătorii.