Dezvăluiri din lumea grefierilor: Hărţuire sexuală, bătăi, comportamente indecente

Publicat: Luni, 03 August 2015 19:24 // Actualizat: Luni, 03 August 2015 19:25 // Sursa: romaniatv.net

Scoala Nationala de Grefieri a publicat un breviar de jurisprudenta disciplinara aferent perioadei 2008-2013, cuprinzand 62 de cazuri de abateri disciplinare ale personalului auxiliar de specialitate din cadrul instantelor si parchetelor si sanctiunile aplicate, potrivit luju.ro. Cele mai multe sanctiuni au fost date pentru abateri referitoare la profesionalism (37) si la atitudinea in profesie si in afara acesteia (10). Altele au vizat confidentialitatea (7), prestigiul justitiei (5), abuzul in functie si conflictul de interese (2) si impartialitatea (1).

Foto: Romania TV

Pare incredibil, dar o grefieră de la o judecătorie din Mureş a venit atât de beată la muncă, încât abia se putea ţine pe picioare. Fără să vorbească cu nimeni, a decis de una singură să plece acasă, însă pe trotuar i s-a făcut rău şi a căzut din piciare. Evident, grefiera a fost exclusă din profesie.

Un grefier şef din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi-a pierdut funcţia de conducere după ce şi-a agresat o colegă. "Domnul grefier a avut o atitudine neprincipială faţă de doamna grefier. A deranjat-o repetat în timpul serviciului, cât şi după orele de program, cu numeroase telefoane, pentru a-i transmite sentimentele sale. Atitudinea a avut repercusiuni directe asupra stării psihice a acesteia şi i-a generat neplăceri în cadrul familiei", se arată într-un raport.

O altă situaţie inedită s-a înregistrat la un Parchet din Capitală, unde trei grefiere s-au făcut de râs. Două grefiere de la Parchetul unei Judecătorii s-au luat la bătaie şi s-au ameninţat chiar pe holurile instituţiei, iar o altă grefieră a fost acuzată, printre altele, de faptul că se îmbrăca indecent la muncă.

Jurisprudenţa disciplinară mai conţine cazurile unor grefieri sancţionaţi după ce au semnat în fals în locul şefilor, au jignit avocaţi sau justiţiabili.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
19 nov 01:08
...target="_blank" rel="nofollow">Agerpres. Citeşte şi: Dezvăluiri din lumea grefierilor: Hărţuire sexuală, bătăi, comportamente indecente Pe parcursul întâlnirii, președintele și...
03 aug 19:38
Votează email 0 email
...din cadrul instantelor si parchetelor si sanctiunile aplicate, potrivit luju.ro. Citește mai departe… Mai mult: romania tv ...
1
EUR
4.7800
RON
18 Feb
noapte 4 °
zi 10 °
Ultimele joburi adaugate
24 H