Dezvăluiri din scandalul Black Cube: Cei doi israelieni arestaţi pentru spionarea lui Kovesi nu au lucrat pentru Mossad

Wainer Ron şi Geclowicz David, cei doi israelieni arestați în dosarul de spionare a Codruţei Kovesi, "nu au lucrat niciodată şi nici nu au fost colaboratori ai Mossad-ului", conform unor surse din comunitatea de informaţii israeliene.

11 apr. 2016, 05:49
Dezvăluiri din scandalul Black Cube: Cei doi israelieni arestaţi pentru spionarea lui Kovesi nu au lucrat pentru Mossad

Weiner Ron și Geclowicz David, cei doi angajați ai firmei israeliene Black Cube, arestați preventiv în dosarul de hărțuire a procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, nu au fost vreodată spioni ai Mossad-ului, conform unor surse din comunitatea de informaţii israeliene, citate de Q Magazine.

Sursele mai arată că firma Black Cube a fost angajată de un om politic român şi nu de unul din oamenii de afaceri israelieni ale căror nume au fost vehiculate zilele acestea, precum Tal Silberstein, Shimon Shevez sau Benjamin Steinmetz.

Citeşte şi: CAB judecă pe 12 aprilie contestaţia în dosarul de hărţuire a şefei DNA Laura Codruţa Kovesi

Ce spune avocatul lui Geclowicz David

Alexandru Morărescu, avocatul lui DAVID GECLOWICZ, unul dintre israelienii acuzați că au spionat-o pe Laura Codruţa Kovesi, a declarat că arestarea clientului său nu a fost făcută legal. De asemenea, Morărescu spune că a fost angajat de familia arestatului, joi, 7 aprilie, şi că atunci când l-a vizitat în arest pe Geclowicz a găsit un tânăr speriat care l-a rugat să îi aducă „Harry Potter” în engleză, scrie Q Magazine.

„În acest moment, probele administrate nu au calitatea necesară pentru a duce la condamnare, dar pot naște, într-o măsură rezonabilă, suspiciuni de vinovăţie. Actele materiale reținute de Parchet în sarcina lui David Geclowicz puteau fi săvârșite din orice colţ al lumii, cu același efect.

Citeşte şi: Laura Codruţa Kovesi, dezvăluiri despre scandalul Black Cube. Cum au acţionat cei doi spioni israelieni care o filau

M-a rugat să îi aduc câteva cărţi, în limba engleză, ca de exemplu Harry Potter- „Chamber of Secrets” sau „Philosopher’s stone”. I le-am cumpărat şi înmânat sâmbătă,  când am regăsit același tânăr slăbuţ, speriat şi care la fiecare 5 minute mă întreba dacă mama lui este bine şi când vine să îl vadă. Ar fi nerezonabil ca tânărul pe care eu l-am văzut în arest să fie prezentat judecătorului marți, la Curtea de Apel, înconjurat de 100 de mascați cu armamentul în poziție de tragere. Aş spune că nerezonabil şi stupid”, spune avocatul Morărescu.

Despre acuzaţiile aduse clientului său

Av. A. Morărescu: Acuzațiile trebuiesc susținute de probe şi trebuie prezentate într-un raționament logico-juridic, apt să convingă un observator obiectiv şi imparțial că faptele reprezintă infracțiune, şi că au fost săvârșite de inculpați cu vinovăția prevăzută de lege. În acest moment, probele administrate nu au calitatea necesară pentru a duce la condamnare, dar pot naște, într-o măsură rezonabilă, suspiciuni de vinovăție, mai ales, în condițiile în care, subiectul este public, speculațiile sunt multiple, iar interesul pentru dosar este crescut.

Av. A. Morărescu: La prima vedere, actele materiale reținute de Parchet în sarcina lui DAVID puteau fi săvârșite din orice colţ al lumii, cu același efect. Prezenţa lui în București nu a sporit calitatea actelor preparatorii şi nu a îmbunătățit modul de operare. Pot spune că, din contră, a facilitat clarificarea anumitor aspecte.

Avocatul Mordechai Tzivin nu este angajat de niciuna dintre parți şi nu este implicat în acest dosar

Avocatul Alexandru Morărescu a subliniat că avocatul Mordechai Tzivin nu este angajat de niciuna dintre parți şi nu este implicat în acest dosar.

Sursele citate de Q Magazine indicau faptul că trebuie văzut cu rezervă implicarea avocatului Tzivin în acest dosar şi informațiile diseminate de acesta în spațial public, în lipsa unui comunicat oficial al companiei Black Cube sau a celor acuzați în dosar.