Dezvăluiri halucinante din anchetă. O refugiată ucraineancă, găsită în vila fraţilor Tate. Primele declaraţii

Fraţii Tate şi celelalte două persoane reţinute în dosarul de trafic de persoane şi viol sunt arestaţi preventiv pentru 30 de zile, a decis vineri seară Tribunalul Bucureşti, care a acceptat cererea în acest sens a procurorilor DIICOT. Decizia nu este definitivă, iar avocatul celor doi fraţi a anunţat deja că a depus contestaţie.

03 ian. 2023, 16:27
Dezvăluiri halucinante din anchetă. O refugiată ucraineancă, găsită în vila fraţilor Tate. Primele declaraţii
O refugiată ucraineancă, găsit în vila fraţilor Tate.

O ucraineancă refugiată, găsită la reședința fraților Tate.  Conform presei britanice, o refugiată ucraineană care a fost găsită în raidul poliției române la reședința fostului luptător de kickboxing Andrew Tate l-a apărat pe controversatul influencer, insistând că „nu este așa în viața reală”.

Andrew Tate și fratele său Tristan au fost arestați zilele trecute în complexul lor de lux din Voluntari, în cadrul unei anchete în curs de desfășurare privind acuzații de viol și trafic de persoane.

Alexandra Stan şi Tristan Tate, despărţire cu scandal după ce au apărut poze intime cu ei: „Mi se pare jenant că unii asta cred că înseamnă să fii bărbat”

Cu toate acestea, refugiata ucraineană în vârstă de 22 de ani, pe numele ei Lisa, a negat acuzațiile privind implicarea în videoclipuri pornografice. „Tot ce a spus poliția nu este adevărat, îi cunosc pe frații Tate și nu puteau face așa ceva. Fetele care locuiesc aici nu trebuie să facă nimic. Sunt fete bune”, a spus ea pentru The Times.

Andrew Tate, în vârstă de 36 de ani, este foarte cunoscut în mediul online pentru opiniile sale misogine, reaminteşte „The Observer”. O investigaţie realizată de publicaţia britanică în luna august a arătat că TikTok îi promova agresiv conţinutul către utilizatori, inclusiv către băieţi şi tineri. Membrii „academiei online” a lui Tate fuseseră instruiţi să posteze clipuri deliberat controversate, în încercarea de a creşte gradul de implicare şi de a manipula algoritmul platformei de social media.

Vineri, după arestarea lui Tate, pe reţelele sociale mii de susţinători au dat deja verdictul. Pe TikTok şi Twitter, fanii lui Tate au susţinut – fără dovezi – că este victima unei înscenări. Fanii au folosit hashtag-uri precum #freetopG şi #tateinnocent. „Oamenii mint, pentru că îl urăsc pe Tate”, a scris unul dintre ei pe Twitter. „Sunt 100% sigur că Tate este nevinovat. FREE TATE”, spune un altul.

„MATRIX” ŞI „PIZZAGATE”, DOUĂ SIMBOLURI PENTRU TEORIILE CONSPIRAŢIONIŞTILOR

Alţii au acuzat „Matrix-ul” că i-a întins o cursă. Acest lucru a fost alimentat de Tate însuşi într-un tweet postat după reţinerea sa: „Matrix şi-a trimis agenţii”, a scris el vineri.

De la lansarea filmului ştiinţifico-fantastic din 1999 despre oameni care trăiesc într-o realitate simu”ată, în care un bărbat are posibilitatea de a alege să ia o pastilă roşie şi să se „trezească”, metafora a fost folosită în mod repetat într-o serie de teorii ale conspiraţiei, precum şi de grupuri online marginale care folosesc expresia „pastila roşie” pentru a desemna bărbaţii care se trezesc la „realitatea” că feminismul îi subjugă, explică „The Observer”.

Frații Tate riscă să își piardă toată averea. Procurorii DIICOT au pus sechestru pe vila și mașinile de milioane de dolari

Pe TikTok, vineri, cel mai apreciat videoclip recent despre Tate era unul care la început părea a fi o relatare a faptelor, dar care se încheia cu o întrebare adresată utilizatorilor: „Care credeţi că este adevăratul motiv pentru care Tate a fost arestat? A fost din cauza Matrix sau Tate chiar a comis o infracţiune gravă?”.

„Matrix l-a prins”, susţinea o postare pe TikTok după arestarea lui Andrew Tate.

Pe Twitter, unde Tate are peste 4 milioane de urmăritori după ce contul său a fost restabilit în noiembrie, multe postări au făcut referire la #Pizzagate – o teorie demontată, dar vehiculată de grupul conspiraţionist QAnon din SUA, care susţinea că democraţii americani de rang înalt se află în spatele unei reţele de abuzuri sexuale asupra copiilor. Sub acest hashtag, postările despre Tate sugerau că acesta a fost folosit ca ţap ispăşitor de adevăratele reţele de pedofilie.

Într-un videoclip realizat cu puţin timp înainte de arestarea sa, după o ceartă pe Twitter cu activista pentru climă Greta Thunberg, Tate a apărut în faţa camerei cu o cutie de pizza în faţa sa, în ceea ce unii au speculat că ar fi fost o referire la conspiraţie. „Vor să muşamalizeze Pizzagate cu Andrew Tate”, a scris un utilizator Twitter, etichetându-l pe Elon Musk.

Alte conturi au postat videoclipuri vechi care sugerau că a fost achitat, în ciuda faptului că el a rămas în detenţie, menţionează „The Observer”. Un clip vizualizat pe Twitter de peste 780.000 de ori până sâmbătă susţinea că îl arată pe acesta eliberat din detenţie. „Andrew Tate a fost eliberat. Atacul Matrix a eşuat”, se arăta în legendă.

Această apărare acerbă a lui Tate în mediul online şi răspândirea de dezinformări despre arestarea sa se vor adăuga la preocupările legate de impactul asupra unor eventuale proceduri judiciare viitoare şi vor ridica semne de întrebare în cazul platformelor de social media care au contribuit la propulsarea lui Tate în atenţia publicului larg, conchide analiza „The Observer”.

Publicaţia aminteşte că în săptămânile care au urmat investigaţiei sale din august, TikTok a interzis contul oficial al lui Tate şi a declarat că adoptă o poziţie dură faţă de conţinutul plin de ură, inclusiv faţă de misoginism. Sâmbătă seară, TikTok a declarat că a început o revizuire sistematică a conţinutului necorespunzător semnalat în legătură cu Andrew Tate şi a promis că va elimina postările care încalcă liniile sale directoare. Acestea interzic „dezinformarea ce cauzează prejudicii semnificative persoanelor, comunităţii TikTok sau publicului larg”, precizează „The Observer”, care a cerut un punct de vedere de la compania de social media. În ceea ce priveşte Twitter, compania nu a răspuns la solicitarea de comentarii, menţionează „The Observer”.

Cum îşi agăţa Andrew Tate victimele pe Internet. Un model Playboy rupe tăcerea: „Dumnezeu m-a salvat”


Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au anunţat, vineri, că au sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă faţă de cei 4 inculpaţi, pentru o perioadă de 30 de zile.

Joi, procurorii DIICOT şi poliţiştii de la Brigada de Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti au pus în aplicare cinci mandate de percheziţie domiciliară într-un dosar în care se fac cercetări pentru constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi viol. Dosarul a fost deschis în luna aprilie, iar cazul îi implică şi pe britanicii Andrew şi Tristan Tate, în vila cărora a fost găsită, tot în acea lună, o tânără cu cetăţenie americană. Aceştia au fost reţinuţi pentru 24 de ore, împreună cu alte două persoane.