Dezvăluiri sfâșâietoare în cazul femeii ucise de câini în Lacul Morii. Duhovnicul ei a spus tot adevărul: „Ana a murit din prea multă bunătate, din convingerea ei că binele învinge”

Cine era Ana, femeia ucisă de câini în Lacul Morii, cazul care a cutremurat România în acest weekend? Duhovnicul acesteia a făcut dezvăluiri sfâșâietoare despre cine era cu adevărat femeia care, din păcate, s-a stins din viață mult prea devreme.

23 ian. 2023, 12:19
Dezvăluiri sfâșâietoare în cazul femeii ucise de câini în Lacul Morii. Duhovnicul ei a spus tot adevărul: „Ana a murit din prea multă bunătate, din convingerea ei că binele învinge”
Dezvăluirile cutremurătoare ale duhovnicului Ane

Preotul Crin-Triandafil Theodorescu a fost duhovnicul Anei, femeia care s-a stins din viață în mod tragic în acest weekend în Capitală. Femeia a fost sfâșâiată de câini în zona Lacul Morii din București. Cazul ei a șocat o țară întreagă. Acum duhovnicul Anei a făcut o mărturie cutremurătoare, care poate umple ochii de lacrimi oricărui om. Acesta o cunoștea pe Ana, poate că, mai bine decât oricine. Îi cercetase sufletul pe toate părțile. Preotul spunea în postarea sa de pe Facebook că femeia a murit de „prea multă bunătate”, că era un om care ştia să vadă binele şi frumosul în orice.

Citește și: Legiștii au stabilit cum a murit Ana Oros, femeia atacată de o haită de câini pe Lacul Morii

„Ana, femeia sfâșiată de câini la București, îmi aducea sufletul ei la spălat să i-l curăț cu Duhul Sfânt. Cumva se lipise de inima mea pe sub prima piele, acolo unde zâmbești oamenilor clădiți din materialul tău. (…) Și-mi plăcuse mult felul ei de-a aluneca deasupra lucrurilor, puțin absentă, luând din ele porția de frumos și de bine, că-n orice urât e și-un pic sau doi de dumnezeiere, și ea îl vedea acolo, fericită. Asta conta pentru ea, picul ăla. Picul. Că de bunătate a murit Ana, să știți.

Mâncam plăcinte pe terasa casei parohiale, în materie de ecosisteme ea-mi era duhovnic și-i zic cu dezgust, Ana, nu mai scăpăm de gunoaie, e plină țara de mizerii, și se întoarce spre mine zâmbind spre ceva ce nu se vedea și zice lasă, părinte, că o să ne scape Mihai și Vlad, important e să-i învățăm să facă asta!

(…) Când ne-am cunoscut ea credea în binele ăla socratic, în haina aia de ploaie și de vânt cu care te îmbraci când simți urâtul dându-ți târcoale, și într-o zi m-am decis să-i descos haina și să-i arăt cine se ocupă cu țesutul binelui și al adevărului și drept în poala lui Dumnezeu s-a așezat Ana, recunoscându-L cu toată inima ei fierbinte. Eu știu. Că inima aia mi-o dădea Ana la curățat, că asta e preotul, un spălător de suflete, și din ascunzișurile inimii ei nici unul n-a rămas pășit de iubirea mea.

Ana a murit din prea multă bunătate. Că trebuie să fii bun pe dinafară, bun cu reflux ca să crezi că răul de acum o jumătate de an va fi îndreptat pentru că l-ai rostit pe numele lui urât. Bun trebuie să fii să crezi în oameni, în partea lor luminoasă, făcându-te că nu vezi căderile lor, mișeliile cu gust de cenușă. Că de-aia a murit Ana, din prea multă bunătate, și din convingerea ei nestrămutată că dacă cineva i-a spus ”liber” își poate da drumul în coardă liniștită, că nodul e sigur, că dulăii ăia vor fi îndepărtați, că binele învinge. Că o fi apa plină de gunoaie, dar Mihai și Vlad, copiii noștri, o să îndrepte ei lumea asta, dacă noi nu vom fi fost în stare.

Ana a visat, a crezut nebunește și irațional în lucruri nemaivăzute!

Nu aveam de gând să scriu despre Ana Oros Daraban. Doream să tac înfipt în rugăciunile mele, să mai citesc o dată sutele noastre de mesaje și pe urmă să șterg totul, așteptând Învierea. Dar m-am trezit cu o întrebare în privat, ”părinte, e ceva ce nu înțeleg, dacă o mușcaseră câinii acolo, cu ce putere a putut ea să se întoarcă să alerge tot acolo, ca și cum nu s-ar fi întâmplat asta? Ce fel de om era Ana?”

Și întrebarea asta a venit peste mine fără ca întrebătorul să știe că Ana e sora mea de credință, că mie îmi dădea din gânduri și oftaturi să i le duc Dumnezeului nostru. Că în mine-și arunca din bolovanii care-i apăsau pieptul. Că de aia s-a apucat Ana de maratoane, să se caute. Nu fugea de ea, se căuta. Ana iubea drumurile mai mult decât destinațiile lor, și dacă ar fi să vorbesc cu Vlad, băiatul ei îndurerat, asta i-aș pune la creștet, să-i fie alinare. Că Ana a visat, a crezut nebunește și irațional în lucruri nemaivăzute!

(…) Ana visa să devină astronaut. Râdeți dacă vreți, dar într-un fel, i-a reușit. Că oamenii ăștia care aleargă și cred în bine, care se învelesc cu Înviatul meu, oamenii ăștia nu mor niciodată. Se fac lumină și se fac astronauți. Mai stau puțin și mai recitesc o dată mesajele Anei, sutele ei de mesaje. Apoi le voi șterge pentru totdeauna, ducându-le cu mine în lumină, când voi muri și eu. Mușcat de câini sau înghețat în munți, zdrobit prin peșteri.

Post Scriptum. Ultimele cuvinte pe care mi le-a adresat, și singurele pe care o să le public, au fost: ”Așa e, părinte! Dumnezeu le știe mai bine, și noi, oricât ne chinuim, doar prin înțelepciunea lui Iisus umblăm prin viață!” Hristos a înviat, Vlad!”, a scris preotul Crin-Triandafil Theodorescu pe pagina sa Facebook.

Citește și: Nicuşor Dan, reacţie la 24 de ore după tragedia de la Lacul Morii. „Îmi pare rău că Ana Oros a murit”