Dezvăluiri şocante: Moscova a refuzat extrădarea unui suspect în doborârea avionului MH17

Publicat: Luni, 02 Decembrie 2019 23:09 // Actualizat: Luni, 02 Decembrie 2019 23:19 // Sursa: romaniatv.net

Moscova a ”autorizat” un suspect în doborârea zborului MH17, a cărui extrădare a fost cerută de Haga, să se întoarcă în estul separatist ucrainean, acuză procuratura olandeză.

Parchetul olandez a acuzat luni Moscova de faptul că a ”autorizat” un suspect ucrainean în doborârea zborului MH17 să părăsească Rusia şi să se întoarcă în estul Ucrainei, refuzând să aprobe cererea de extrădare a acestuia către Olanda, relatează AFP.

Volodimir Ţemah, un fost lider separatist prorus, a fost arestat şi predat Rusiei în septembrie, în cadrul unui amplu schimb de priznonieri între Moscova şi Kiev.

Olanda a cerut imediat Rusiei extrădarea lui Volodimir Ţamah, suspectat de anchetatorii olandezi de faptul că a fost implicat în doborârea avionului aparţinând companiei malaysiene Malaysia Airlines care efectua zborul MH17, în 2014, deasupra estului Ucrainei. ”Potrivit presei, Volodimir Ţemah s-a întors deja la reşedinţa sa în estul Ucrainei”, a denunţat luni parchetul olandez.

”Ministerul Public a conchis că Rusia l-a autorizat în mod voit pe Volodimir Ţemah să părăsească Federaţia rusă şi a refuzat să dea curs cererii olandeze, în timp ce era obligată să o facă, în virtutea Convenţiei Europene a Extrădării”, a subliniat el.

Convenţia europeană a extrădării a intrat în vigoare în 1957, prin Consiliul Europei (CoE), din care Rusia face parte din 1996.Potrivit parchetului, Moscova a anunţat că nu este în măsură să-l localizeze pe acest bărbat.

Volodimir Ţemah, în vârstă de 58 de ani, a fost arestat de serviciile secrete ucrainene SBU la domiciliu, în teritoriul aflat pe mâna separatiştilor propruşi. El a fost transferat apoi în Rusia, în cadrul unui schimb istoric de prizonieri, în pofida îndemnurilor Olandei de a nu-l preda Moscovei.

Trei ruşi şi un ucrainean urmează să fie judecaţi în martie 2020, în Olanda, cu privire la rolul pe care l-au jucat în această tragedie. Probabil că ei urmează să fie judecaţi în contumacie, în contextul în care Rusia şi Ucraina nu-şi extrădează cetăţenii inculpaţi în străinătate.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8705
RON
29 Sep
noapte 15 °
zi 22 °
Ultimele joburi adaugate
24 H