Dezvăluiri spectaculoase ale lui Klaus Iohannis: „Fumam ca un turc”. Câte ţigări pe zi a fumat preşedintele, timp de 15 ani

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a ţinut viaţa privată destul de departe de ochii presei, fiind cunoscute doar câteva detalii din viaţa sa dinainte de a fi ales pentru Cotroceni, şi cu atât mai puţin despre timpurile când nu era nici primar al Sibiului.

11 iul. 2022, 19:39
Dezvăluiri spectaculoase ale lui Klaus Iohannis: „Fumam ca un turc”. Câte ţigări pe zi a fumat preşedintele, timp de 15 ani

Totuşi, odată cu apariţia cărţii sale autobiografice „Pas cu pas”, Klaus Iohannis a permis să iasă la iveală mai multe aspecte ale vieţii sale dinainte de intrarea în politică şi de ascensiunea pe această scenă până la cea mai înaltă treaptă, aceea de preşedinte al României.

Astfel preşedintele Iohannis povesteşte, printre altele, că timp de aproximativ 15 ani a fost un fumător înrăit, chiar dacă imaginea serioasă pe care o cunoaşte publicul român nu ar fi lăsat să se bănuiască acest lucru.

Klaus Iohannis susţine că s-a lăsat de fumat în urmă cu 18 ani, iar de atunci povestește că nu mai suportă nici măcar fumul de țigară.

„Nu fumez, deşi la un moment dat fumam mult, ca un turc, după cum se spune. Fumam uneori şi câte două pachete de ţigări pe zi. Dar m-am lăsat, acum vreo 15 ani, şi de atunci n-am mai pus ţigara în gură. Este un lucru ştiut că nu suport nici măcar fumul de ţigară, iar colaboratorii mei iau acest lucru ca pe o regulă nenegociabilă”, a spus Iohannis odată cu lansarea volumului său autobiografic.

Aspectul a fost readus în actualitate în contextul în care Guvernul României, format din coaliţia PSD-PNL-UDMR, „binecuvântată” şi susţinută de Klaus Iohannis, a decis să mărească acciza pentru tutun și băuturi alcoolice începând din luna august a acestui an, românii fiind astfel nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunar pentru viciul lor.

Citeşte şi: Adina Alberts dezvăluie experienţa traumatizantă a naşterii fetiţei ei: „Am făcut şoc hemoragic. Toată noaptea m-am reanimat singură. M-am vindecat în câteva ore pentru că aşa mi-am propus”