DEZVĂLUIRILE lui Snowden: SUA au spionat mail-ul fostului preşedinte mexican Felipe Calderon

Noi dezvăluiri ale fostului consultant la NSA, Edward Snowden refugiat acum în Rusia, arată că Statele unite au spionat sistemul de mail al fostului preşedinte mexican Felipe Calderon.

RomaniaTV.net
21 oct. 2013, 07:25
DEZVĂLUIRILE lui Snowden: SUA au spionat mail-ul fostului preşedinte mexican Felipe Calderon

Statele Unite au accesat mailurile fostului preşedinte mexican Felipe Calderon, dezvăluie un raport care citează documente de la fostul consultant al Agenţiei Naţionale de Securitate (NSA) Edward Snowden dezvăluie că Statele Unite au avut acces la sistemul de mail al fostului preşedinte mexican Felipe Calderon, informează Associated Press.                  

La rândul ei, publicaţia germană Der Spiegel citează documentele lui Snowden într-un articol postat duminică, afirmând că documentele descriu o operaţiune denumită „Lichid plat” ce pretinde că a accesat domeniul „presidencia” al Mexicului, care ar fi fost de asemenea utilizat de membrii cabinetului lui Calderon.
                   
Harvard’s Kennedy School of Government, unde în prezent Calderon a obţinut o bursă de studii, nu a răspuns la emailurile care îi solicitau comentarii, notează AP.

Citeşte şi Adevărul a fost dezvăluit şi nu va putea fi oprit dacă mă omoară sau arestează
                   
Anterior, un document din iunie 2012 a indicat că NSA a citit mailurile actualului preşedinte mexican Enrique Pena Nieto înainte ca el să fie ales. Pena Nieto a declarat că ar fi un act ilegal dacă a avut loc şi administraţia sa a cerut o anchetă.