Dezvăluirile unui şofer din coloana oficială a lui Ceauşescu. Care a fost cel mai important pasager al său

Iosif Marici a ajuns dintr-o întâmplare să fie şofer în coloana oficială a lui Nicolae Ceauşescu, atunci când vizita judeţul Suceava, însă a aflat multe lucruri neştiute până acum despre viaţa dictatorului.

30 dec. 2013, 17:53
Dezvăluirile unui şofer din coloana oficială a lui Ceauşescu. Care a fost cel mai important pasager al său

Iosif Marici îşi aminteşte că de câte ori a fost în coloana oficială a lui Nicolae Ceauşescu, dictatorul nu era în nici una dintre maşinile din coloană. Oamenii stăteau înșiruiți de-o parte şi de alta a drumului, scandau, făceau cu mâna, însă habar nu avea că primul tovarăş al ţării nu era în maşinile respective.

În trei ani de zile cât am fost în coloană, el nu mers cu maşinile de la aeroport la Casa de Oaspeţi sau la cabana de la Pătrăuţi. Numai cu elicopterul”, a declarat Iosif Marici pentru Monitorul de Suceava.

Citeşte şi MĂRTURII DOCUMENT. Ultimele clipe de libertate ale Ceauşeştilor, povestite de cel care i-a predat călăilor

Deşi nu l-a transportat niciodată cu Dacia sa pe Nicolae sau Elena Ceauşescu, fostul şofer a avut în maşină un fel de membru al familiei dictatorului, pe labradorul lor negru, Corbu.

„Lângă Casa de Oaspeţi era un lan de mirişte, pe care erau făcute cu var alb două cercuri pe care au aterizat elicopterele. A venit un ofiţer şi mi-a spus să merg la elicopter şi să aștept lângă maşină. S-a deschis uşa elicopterului şi a ieşit Corbu. A venit direct spre mine, m-a mirosit, după care ofiţerul i-a dat o comandă în engleză, iar câinele s-a urcat în Dacie. Eu la volan, ofiţerul în dreapta şi Corbu pe bancheta din spate”, arată Iosif Marici.

Citeşte şi Der Spiegel, interviu cu pilotul familiei Ceauşescu: „Au murit cu demnitate!”

Deşi se aştepta ca patrupedul lui Nicolae Ceaşescu să miroasă a parfumuri scumpe, şoferul a descoperit că adevărul era departe de ceea ce îşi imagina.

Cam miroase de la câinele ăsta, i-am spus ofiţerului. , mi-a răspuns. Când am ajuns la Casa de Oaspeţi, i-a dat o comandă, tot în engleză, şi Corbu a mirosit fiecare metru pătrat. Am înţeles că era specializat să detecteze explozibili”, a mai povestit Iosif Marici pentru Monitorul de Suceava.

Dezvăluiri inedite: Cum îşi petreceau soţii Ceauşescu sărbătorile de iarnă