DGAF: O persoană a obţinut peste un milion de lei din 1.492 de tranzacţii online nedeclarate

O persoană fizică a obținut 1,19 milioane lei din 1.492 de tranzacții online nedeclarate, prejudiciul cauzat prin neplata TVA și a impozitului pe venit aferente activității de comerț online pe platforme specializate fiind de 373.900 lei, informează Direcția Generală Antifraudă Fiscală (DGAF), informează Direcția Generală Antifraudă Fiscală (DGAF), printr-un comunicat de presă.

10 mart. 2016, 11:19
DGAF: O persoană a obţinut peste un milion de lei din 1.492 de tranzacţii online nedeclarate

Inspectorii DGAF monitorizează activitatea de comerț electronic a magazinelor online și a platformelor specializate de vânzări și investighează activitatea utilizatorilor, care desfășoară activități comerciale fără a respecta prevederile legale privind înregistrarea la Registrul Comerțului și la autoritatea fiscală competentă, precum și cele referitoare la declararea veniturilor realizate, în vederea plății obligațiilor fiscale aferente.

Inspectorii antifraudă fiscală au identificat un prejudiciu de 373.900 lei cauzat de o persoană fizică prin neplata TVA și a impozitului pe venit aferente activității de comerț online pe platforme specializate. În februarie 2015, DGAF a sesizat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București, care au dispus efectuarea de percheziții domiciliare în municipiul București și județul Ilfov în data de 9 martie 2016.

„Din noiembrie 2014, inspectorii antifraudă au investigat activitatea comercială a utilizatorului itmediagalaxy, care activa pe www.itmediagalaxy.ro, www.facebook.com/itmediagalaxy și cele mai importante portaluri de vânzări online din România. Inspectorii DGAF au constatat că, în perioada 3.01.2013 — 5.11.2014, acesta a vândut 1.492 produse electronice (smartphone-uri, tablete și televizoare) de ultimă generație în valoare totală de 1.193.091 lei, fără a plăti TVA și impozitul pe venit aferente”, se menționează în comunicat.

Reprezentanții DGAF precizează că demersurile de cooperare interinstituțională între Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Direcția Generală Antifraudă Fiscală au fost derulate cu respectarea competențelor materiale specifice fiecăreia dintre cele două structuri, în condițiile stabilite prin documentele de cooperare încheiate în acest sens.

Citeşte şi Sistemul de plăţi online al Raiffeisen Bank, întrerupt temporar