DGASPC Călăraşi şi Ilfov, sesizate în privinţa scandalului cu săbii şi cuţite de la Nicolae Malaxa

Primăria sectorului 2 va sesiza Direcţiile de Protecţia Copilului din judeţele Călăraşi şi Ilfov referitor la trei minori care au fost implicaţi miercuri dimineaţă într-un conflict soldat cu rănirea a patru tineri în zona Spitalului "Nicolae Malaxa".

24 oct. 2013, 07:41
DGASPC Călăraşi şi Ilfov, sesizate în privinţa scandalului cu săbii şi cuţite de la Nicolae Malaxa

În incidentul produs miercuri pe şoseaua Vergului au fost implicaţi zece tineri, iar patru dintre ei au fost transportaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfântul Pantelimon” cu plăgi înjunghiate, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al autorităţii locale, în acest caz, Poliţia continuă cercetările privind patru tineri majori, urmând să stabilească gradul de vinovăţie al celor implicaţi.

Primăria sectorului 2 precizează că echipa operativă a Serviciului de Intervenţie în Situaţii de Abuz, Neglijare, Trafic şi Migraţie din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) a Primăriei s-a deplasat imediat la Spitalul „Nicolae Malaxa” pentru evaluarea situaţiei.

Cu această ocazie au fost informaţi despre faptul că la spital au fost aduşi patru tineri cu plăgi ce nu le-au pus în pericol viaţa, motiv pentru care ei au fost externaţi ulterior şi preluaţi de organele de anchetă pentru efectuarea cercetărilor.

La Secţia 9 de Poliţie, inspectorii Primăriei sectorului 2 au aflat că a avut loc un conflict între zece tineri pe fondul unor discuţii mai vechi.

Reprezentanţii primăriei mai precizează că incidentul violent s-a desfăşurat la o distanţă de trei kilometri de Grupul Şcolar „Dimitrie Leonida”, în dreptul Spitalului „Nicolae Malaxa”, şi nu în faţa unităţii de învăţământ.

În urma verificărilor efectuate de inspectorii Primăriei sectorului 2 a reieşit faptul că, dintre cei zece tineri implicaţi în conflict, şase sunt minori, iar patru majori. Dintre cei şase minori, trei domiciliază în judeţul Călăraşi, doi sunt din judeţul Ilfov şi unul locuieşte fără forme legale în sectorul 2, având domiciliul în sectorul 3.

În ceea ce priveşte situaţia celor patru tineri majori, unul este domiciliat în judeţul Călăraşi, altul în judeţul Ilfov, cel de-al treilea locuieşte în sectorul 3 şi ultimul în sectorul 2.

În cazul minorului care domiciliază fără forme legale pe raza sectorului 2, inspectorii DGASPC sectorul 2 vor efectua evaluarea situaţiei familiale a acestuia, în vederea identificării nevoilor cu care se confruntă şi a facilitării accesului la serviciile sociale ale direcţiei. Minorul va fi evaluat în cadrul serviciilor de specialitate al Primăriei sectorului 2 şi va fi inclus într-un program de consiliere, iar familia va fi monitorizată pentru prevenirea comportamentelor de tip delicvent.