Diagnostic teribil primit de Ilinca Vandici. „N-am ştiut la momentul respectiv despre ce este vorba”

Ilinca Vandici a dezvăluit că face terapie de când a devenit mamă și că acest lucru o ajută să evolueze în bine, după ce s-a confruntat cu o depresie puternică imediat după ce a născut.

14 sept. 2023, 16:13
Diagnostic teribil primit de Ilinca Vandici. „N-am ştiut la momentul respectiv despre ce este vorba”
Diagnostic teribil primit de Ilinca Vandici. "N-am ştiut la momentul respectiv despre ce este vorba"

Diagnostic teribil primit de Ilinca Vandici. Vedeta a trecut prin stări de depresie și în perioada postnatală, dar nu a avut timp pentru a verifica ce se întâmplă. În perioada pandemiei, când s-a confruntat din nou cu stări ciudate, a decis să ceară ajutor.

Citeşte şi: Anamaria Prodan, mesaj incendiar pentru bărbatul misterios din viaţa sa. „Tu ca mine nu mai găseşti!”

„Prima dată am simțit după ce am născut. Atunci m-am confruntat cu depresia postnatală, n-am știut la momentul respectiv despre ce este vorba, n-am avut timp să îmi aloc mie în primul rând, pentru că începuserăm și filmările, era și copilul mic, și a trecut să le duc pe toate și am ascuns cumva totul sub preș. A venit perioada de pandemie, atunci când din nou m-am dus cumva spre aceleași stări, emoții, sentimente și trăiri și atunci mi-a dat seama: e ceva în neregulă, e clar că undeva trebuie să caut niște răspunsuri. Am început un proces de psihoanaliză. Descoperind lucruri despre mine mi s-a activat butonul ăsta al curiozității. Am vrut din ce în ce mai mult, din ce în ce mai mult pentru că eram fascinată de cât de multe straturi și substraturi există înăuntrul nostru, și în corp, și în minte și în celule, peste tot de care habar nu avem”, a mărturisit Ilinca Vandici pentru ego.ro.

Citeşte şi: Loredana Chivu riscă şapte ani de puşcărie. Două plângeri penale şi patru capete de acuzare din partea fostului logodnic

Vedeta a explicat şi care este rolul unui unui terapeu: „Din punctul meu de vedere rolul unui terapeut în viața oricărui suflet nu este acela de a crea un soi de dependență, de a fi cumva împins de la spate să întrebi în permanență ce fac acum în situația asta? Este acela de a te îndruma, de a te face să te cunoști pe tine atât de bine, să îți atingi potențialul maxim, să fii conștient de valorile tale, încât în tot felul de situații să pot singur să le rezolv, dar mai bine decât ai făcut-o în trecut. Despre asta e vorba. Eu mă simt extrem de susținută de Alina pentru că știu că este acolo, și știu că oricând e ceva pot să vorbesc cu ea, însă tot eu cumva îmi dau răspunsurile și, ce să vezi, tot eu ajung să îmi iau deciziile”.