Diagnosticul cumplit primit de Adi Nartea. Cum a reacționat actorul la vestea că este la un pas de moarte: „Mi-a fost descoperită o formațiune tumorală care este în creier”

Adi Nartea este unul dintre cei mai îndrăgiți actori din România, însă, din păcate, a primit un diagnostic cumplit, care i-a schimbat viața radical. Artistul a aflat că are o tumoare pe creier, iar vestea l-a lovit din plin.

09 feb. 2024, 10:48
Diagnosticul cumplit primit de Adi Nartea. Cum a reacționat actorul la vestea că este la un pas de moarte: „Mi-a fost descoperită o formațiune tumorală care este în creier”
Diagnosticul cumplit primit de Adi Nartea. Cum a reacționat actorul la vestea că este la un pas de moarte: „Mi-a fost descoperită o formațiune tumorală care este în creier”

Adi Nartea se regăsește pe lista celor mai îndrăgiți actori de la noi din țară. El a ajuns în atenția publicului, în special pentru rolul principal din serialul „Vlad”. Cu toate că este mereu vesel și zâmbitor, actorul a trecut printr-o cumpănă uriașă. În anul 2017, Adi Nartea a primit un diagnostic îngrozitor.

Citește și: Cum se menține Dorel Vișan în formă la cei 86 de ani. Actorul a dezvăluit de ce este util un „șoc cu ceapă”: „Într-o săptămână să mănânci și de trei ori pe zi”

În primă fază, actorul a mers la ORL, acuzând faptul că avea urechea tot timpul înfundată. Acolo a primit un diagnostic ușor, de deviație de sept, însă mama sa a fost cea care l-a convins să facă și un RMN, care, ulterior, a demonstart faptul că avea o formațiune tumorală crescută în spatele ochiului, numită schwanom de trigemen. Invitat în cadrul podcastului „Gând la gând cu Teo”, Adi Nartea a povestit cum a descoperit că are o tumoare pe creier.

„Am avut un an jumătate, chiar doi, mă chinuiam cu o ureche care se înfunda tot timpul. Singurul lucru care o mai desfunda erau niște aerosoli cu dexametazonă. Îmi amintesc și acum, eram desfundat, eram ok și am mers la Brașov și am trecut prin Predeal. La Predeal, mi s-a înfundat din nou și nu s-a mai desfundat.Tot ziceam că este deviație de sept și că trebuie să merg să mă operez și atunci mama mi-a zis să mă duc să-mi fac un RMN și m-am dus. Acela a fost un moment interesant, toată ziua de sâmbătă, 1 mai, nu o voi uita niciodată. M-am dus dimineața, mi-am făcut RMN-ul, la RMN, pentru deviație de sept trebuia să îmi pună ceva să-mi blocheze mandibula să nu se miște. Când a venit asistenta, mi-a spus că nu îmi mai pune acel aparat la mandibulă, ci că o să-mi dea substanță de contrast. Nu înțelegeam de ce. Mi-a băgat substanța de contrast, am mai stat, după care, când am ieșit am întrebat cum este. Asistenta se uita la monitor și îmi spune că nu poate să-mi zică rezultatul și că o să mă sune doamna doctor. A sunat doamna doctor pe numărul asistentei și mi-a dat-o la telefon. Doamna doctor mi-a spus că este ceva acolo și să mă duc direct să îmi fac un CT. M-a întrebat dacă sunt cu mașina, i-am zis că da și îmi spune că nu e ok, că nu am voie să conduc după. M-am urcat în mașină și m-am dus la județean. Acolo erau vreo 5, 6 persoane care așteptau să facă CT. Cum am intrat pe ușă, m-au și chemat pe mine, direct. După ce mi-au făcut CT-ul, l-am întrebat dacă este ok și mi-a spus că o să-mi zică doamna doctor. M-am urcat în mașină, m-am dus la Brașov, la ai mei, le-am luat pe fete și ne-am întors în București că aveam o petrecere de botez. Când m-am trezit dimineața, aveam mail de la mama, destul de mare, în care îmi explica că mi-a fost descoperită o formațiune tumorală care este în creier, era mai mult în spatele ochiului, visceral. Mi-a spus că a vorbit cu cumnatul meu ca să vadă care sunt căile de atac”, a povestit Adi Nartea.

„Tot timpul când mă duceam la dentist și stăteam cu gura căscată foarte mult timp, în momentul în care închideam, mă furnica foarte tare în spatele ochiului. Era o chestie care dura câteva secunde. De asemenea, după ce făceam sport intens, mergeam și la fotbal, când ajungeam acasă mi se făcea rău. Mă durea capul foarte tare și începeam să vomit. Acest lucru nu a fost neapărat corelat cu problema de sănătate, putea să fie și glicemia, tensiune, dar partea cu furnicatul nu am mai avut-o după ce am rezolvat problema”, a mai povestit actorul.

Citește și: Daniela Nane a anunţat divorţul de Adrian Cioroianu după ce a fost prinsă în ipostaze intime cu noul iubit. Octavian Ene este cu peste 20 de ani mai tânăr!