Diana Şoşoacă a primit trei amenzi pentru protestele din weekend. Câţi bani va trebui să plătească senatoarea

Senatoarea Diana Șoșoacă a primit trei amenzi, în valoare de 4.500 de lei, pentru refuzul de a purta mască la mitingurile de sâmbătă seară, au declarat pentru G4Media.ro surse oficiale.

22 mart. 2021, 12:32
Diana Şoşoacă a primit trei amenzi pentru protestele din weekend. Câţi bani va trebui să plătească senatoarea

Diana Şoşoacă a primit trei sancțiuni similare în fiecare din cele trei locuri în care au avut loc mitingurile anti-mască: în Piața Victoriei, Piața Leu și Parcul Izvor. Pe lângă această sancţiune, alte 30 de amenzi au fost date în urma protestului anti-mască, au declarat surse oficiale, citate de G4Media.ro.

Jandarmeria București a anunțat sâmbătă seară că a aplicat amenzi în valoare de 29.950 de lei pentru 30 de participanți la manifestațiile împotriva restricțiilor care au avut loc în Capitală, precizând că se fac în continuare verificări pentru identificarea celorlalte persoane care au încălcat normele în vigoare.

În București au avut loc sâmbătă două proteste, unul în Piața Victoriei, celălalt în Piața Universității, la care au participat sute de manifestanți. Cele două grupuri s-au unit ulterior în Parcul Izvor, de unde au pleca spre Palatul Cotroceni.

Citeşte şi Protest de amploare în România din cauza restricțiilor impuse. Diana Șoșoacă, în fruntea revoltei din Capitală: Nu mă las până când oamenii nu sunt demiși! Galerie FOTO

Protestatarii nu au purtat mască și nu au respectat distanțarea fizică.

Protestul împotriva restricțiilor, organizat sâmbătă în București, a reunit personaje care mai de care mai pitorești. De la senatoarea Diana Şoşoacă, cea care și-a făcut un renume din refuzul purtării măștii, la omul de televiziune Luis Lazarus, un pasionat al teoriilor conspirațiilor, și până la oameni care au ieșit în stradă pentru a cere stoparea vaccinării obligatorii (deși aceasta nu există), personaje care vor să înceapă revoluții, asemenea lui Joker, și nelipsiții ”daci liberi”.

Citeşte şi Diana Şoşoacă, atac furibund la adresa lui Raed Arafat. „Nici în Burkina Faso un secretar de stat nu conduce ţara. Totul este o mascaradă”

Organizatorii aveau autorizație pentru a strânge la protest maximum 100 de persoane, însă numărul a fost cu mult depășit. La protestul ilegal au participat de fapt în jur de 1000 de oameni.