Diana Şoşoacă (AUR): „Să deschidem şcolile în mall. Dacă apare mereu câte o tulpină, ce facem?”.

Premierul Florin Cîţu a afirmat că o decizie fermă va fi luată cu privire la redeschiderea şcolilor pe data de 2 februarie. Între timp, dezbaterile pro şi contra continuă în spaţiul public.

26 ian. 2021, 00:32
Diana Şoşoacă (AUR): „Să deschidem şcolile în mall. Dacă apare mereu câte o tulpină, ce facem?”.

Diana Şoşoacă (AUR) a cerut luni seară redeschiderea şcolilor. Senatoarea s-a declarat nemulțumită de faptul că se pune în discuție să nu se mai redeschidă școlile pe 8 februarie din cauza apariției tulpinii britanice a COVID-19 pe teritoriul României.

„Am observat că în mall-uri nu prea exista virus. De ce nu deschidem scolile in mall?”, a declarat Diana Şoşoacă (AUR) „Am si eu o intrebare pentru medici. Daca la fiecare 6 luni apare o tulpina, cand incepem scoala, peste 20 de ani? Sa stiu si eu ce fac cu copilul meu”, a mai afirmat senatoarea AUR.

„Nu văd în momentul ăsta ca o mare ameninţare noua tulpină. Nu avem date despre asta şi ar trebui să fim mai reţinuţi înainte de a face tot felul de afirmaţii. Există studii care ne arată că virusul atacă, în primul rând copiii?”, a declarat şi medicul Adina Alberts, cunoscută pentru retorica anti-vaccin.

Diana Şoşoacă s-a contrat cu Mihai Gâdea şi a fost dată afară din platoul emisiunii „Sinteza Zilei”

În schimb, medicii Adrian Marinescu şi Beatrice Mahler s-au declarat împotriva deciziei de redeschidere a şcolilor pe 8 februarie.

„Aş regândi lucrurile înainte să începem şcolile, peste două săptămâni. Dacă şcolile nu încep, ar trebui ca acei copii să fie protejaţi în raport cu familiile. Că dacă în loc de şcoală merg în alte părţi, e acelaşi risc. S-ar putea să vedem o creştere a numărului de infectări, aş lua în calcul orice trend ascendent. Cred că în două săptămâni aş da răspunsul şi aş hotârî în funcţie de ce se întâmplă atunci”, a spus doctorul Marinescu la Antena 3

Mai vehementă a fost însă Beatrice Mahler: „Eu mi-aş dori să înceapă şcolile, că ar fi un pas spre normalitate. Nu ştiu dacă ne putem permite în acest moment această normalitate. Ca părinte aş vrea, ca medic am dubii pentru că există un risc de transmitere a tulpinii şi pentru că avem o testare insuficientă în acest moment”, a spus managerul nstitutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta.

Premierul Florin Cîţu a afirmat că o decizie fermă va fi luată cu privire la redeschiderea şcolilor pe data de 2 februarie. El a adăugat că este urmărită până atunci situaţia epidemiologică din România, iar în funcţie de acest aspect va fi luată o hotărâre.

„Noi am spus, şi preşedintele României a spus, că vom lua o decizie fermă pe 2 februarie. Urmărim până în acel moment ce se întâmplă cu situaţia epidemiologică din România, dacă avem o înrăutăţirea situaţiei. Vom lua o decizie pe 2 februarie. Personal, bineînţeles că vreau, ca toată lumea, să fie deschise şcolile, şi economia să fie deschisă, dar nu contează ce vreau eu, contează care este situaţia din punct de vedere al sănătăţii, pentru că nu putem să relaxăm prea mult condiţiile şi apoi să avem o presiune pe sistemul de sănătate”, a explicat Florin Cîţu, chestionat despre subiect luni la Parlament, înainte de a participa la şedinţa liderilor coaliţiei de guvernare.

Pe 14 ianuarie, preşedintele Klaus Iohannis a declarat, după întâlnirea cu miniştrii Sănătăţii şi ai Educaţiei şi cu şeful DSU, că începând din 8 februarie, majoritatea şcolilor se vor redeschide. Şeful statului a precizat că o decizia finală va fi luată în 2 februarie. În cazul învăţământului universitar, decizia va fi luată la nivelul fiecărei instituţii de învăţământ, în virtutea autonomiei universitare.


loading...